Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

Üzlet, bolt, étterem, csomagküldő

A jogszabályban meghatározott adatok közlése és dokumentumok benyújtását követően az ügyfél által folytatni kívánt kereskedelmi tevékenységet a jegyző nyilvántartásba veszi.

Figyelem! Szakaszosan indul el a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) történő adatszolgáltatása a Kormány módosító rendelete alapján. 2023. július 1-jétől azok a turisztikai vállalkozások szolgáltatnak adatot az NTAK-nak, amelyek vendéglátásból vagy jegyértékesítésből származó 2022. évi nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.
A 12-100 millió forint közötti nettó árbevétellel rendelkező vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók 2024. január 1-jétől szolgáltatnak adatot.
A 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára nem kötelező az adatszolgáltatás.
FONTOS: az NTAK regisztráció továbbra is minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára kötelező! A regisztrációval kapcsolatban további információk az info.ntak.hu/regisztracio oldalon érhetők el.

AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

  1. Bejelentés benyújtása a Hatósági Irodához.
  2. Nyilvántartásba vételről döntés.
Az ügyintézési idő: 15 nap

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK


DÍJAK, BEFIZETÉSEK

Illetékmentes

ADATVÁLTOZÁS, NYITVA TARTÁSI IDŐ VÁLTOZÁSA, TEVÉKENYSÉG MEGSZÜNTETÉSE