Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Komposztáló keret

Komposztáló keret igénylése

A jelentkezés lezárult, a rendelkezésre álló készlet kimerült.

2023. szeptember 21. csütörtök 10 órától lehet jelentkezni a Hegyvidéki Zöld Iroda lakossági akciójára, az ingyenes komposztálási programra. Az akció keretében a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája idén is lehetőséget biztosít komposztáló keretek térítésmentes átvételére, a készlet erejéig.

Ahogy a papír, üveg, fém és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása. A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség. Az ezen felüli igények az iroda munkatársai által törlésre kerülnek!

A komposztáló eszközök átvételének feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

A Zöld Iroda az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet kimerüléséig tudja biztosítani.

(A szervezők – a járványügyi helyzetre való tekintettel – az előadás, illetve a komposztálókeretek kiosztására vonatkozó feltételek változtatási jogát fenntartják.)

A jelentkezésre 2023. október 20. (péntek) 13 óráig van lehetőség.


AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

Online, előzetes regisztrációhoz kötött. Belépés (illetve regisztráció) után kérjük, töltse ki az igénylőlapot. Sikeres jelentkezésről e-mailben értesítjük. Az előadás előtti napon emlékeztető emailt küldünk.

 

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK


Lakcímkártya (XII. kerületi lakcímmel)

DÍJAK, BEFIZETÉSEK

A szolgáltatás a kerületi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

  • előzetes regisztrációhoz kötött,
  • egy címen egy komposztáló keret vehető át,
  • bejelentett kerületi lakcím