Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Működési engedély-köteles kereskedelmi tevékenység

Működési engedély-köteles kereskedelmi tevékenység

Üzlet, bolt, kereskedelem, kiskerskedelem, nagykereskedelem

A jogszabályban meghatározott adatok közlését és dokumentumok benyújtását követően, a lefolytatott eljárás során beszerzett szakhatósági állásfoglalásoknak megfelelően, az ügyfél által folytatni kívánt kereskedelmi tevékenységet a jegyző nyilvántartása veszi.

Bejelentéshez és engedélyhez kötött kereskedelmi tevékenységek nyilvántartása.

AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

  1. Kérelem benyújtása a Hatósági Iroda részére.
  2. Működési engedély kiadása, nyilvántartásba vétel amennyiben annak feltételei fennállnak.
Az ügyintézési idő: 25 nap.

2020. május 18. napjától a veszélyhelyzet alatt gyakorolható a tevékenység A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet alapján. Az engedélyeztetéshez továbbra is le kell folytatni az eljárást, de a nyomtatvány beküldése leegyszerűsödött: elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy az ugyfelszolgalat@hegyvidek.hu e-mail útján. Az ún. ellenőrzött bejelentésről kapott értesítés alapján a veszélyhelyzet alatt tehát ezen tevékenységek gyakorolhatóak a tevékenység végzésére vonatkozó feltételek fennállása esetén, amennyiben azt a hatóság az értesítés közlését követő nyolc napon belül nem tiltja meg.

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK


DÍJAK, BEFIZETÉSEK

Illetékmentes

ADATVÁLTOZÁS, NYITVA TARTÁSI IDŐ VÁLTOZÁSA, TEVÉKENYSÉG MEGSZÜNTETÉSE

  • A kereskedő az adatokban – neve, székhelye, statisztikai számjele, forgalmazott áruk köre stb -bekövetkezett változást haladéktalanul köteles bejelenteni (A változás bejelentéséhez nincs formanyomtatvány)
  • A nyitvatartási idő változását a kereskedőnek a változást megelőző nyolc napon belül be kell jelentenie. Cégkapus feladáshoz: nyitvatartás nyomtatvány letöltése
  • A tevékenység megszüntetését – az üzlet bezárását – a megszüntetéstől számított 8 napon belül be kell jelenteni. Cégkapus feladáshoz: megszüntető nyomtatvány letöltése