Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Futár-távirányító igénylés

Futár-távirányító igénylése

A Hegyvidéki Önkormányzat a kerületben élő látássérültek részére ún. „Futár-távirányító” készüléket biztosít, amely az önálló közlekedésben nyújt segítséget.

A készülék a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására alkalmas. Az eszköz a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat egyetlen gombnyomással felolvassa, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőket, hangadással jelzi.

A készüléket azok a XII. kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, legalább 67 %-ban látássérülést személyek igényelhetik, akik látássérülésüket igazolni tudják (orvosszakértői szakvélemény, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége bármely tagszervezetében való tagságot igazoló arclépes igazolvány, vakok személyi járadékát megállapító határozat).

A távirányító iránti kérelem a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájához nyújtható be. A kérelem formanyomtatványa letölthető innen vagy átvehető a Népjóléti Irodán és az Ügyfélszolgálaton (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.).

További részletekről érdeklődni lehet a judak.emese@hegyvidek.hu e-mail címen vagy a 06 70 938 8949-es telefonszámon.