Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Fák kártevő-mentesítésének támogatása

Fák kártevő-mentesítésének támogatása

A vadgesztenyefák, valamint platán- és tölgyfák fő kártevőinek (vadgesztenye-aknázómoly és csipkéspoloska) visszaszorítását célzó védekezés támogatására az alábbi űrlap kitöltésével 2024. április 4. 10 órától 2024. május 3. 14.00 óráig nyújtható be jelentkezés.

A kertekben található faállomány kártevő-mentesítése nélkül, a levél károsodása miatt a faegyed legyengül és akár el is pusztulhat. A kártevők elleni védekezés időpontja a rovarok kirajzásához igazodik.

Fainjektálás: A fainjektálás azoknál a fáknál is biztos megoldást jelent a növényvédelemre melyek nehezen megközelíthető helyen állnak vagy nagyon magasak, így pl. a permetezés nem éri a teljes lombot. Az eljárás előnye, hogy annak során nem kell számolni a vegyszer elsodródásával és a vadgesztenyefák 2 év, a platán és tölgyfák 1+1 év védettséget kapnak az első évben legalább 90%-os, a második évben legalább 70%-os eredményességgel.
Az injektálás 50% támogatással csökkentett költsége bruttó 19.500 Ft/faegyed.

Permetezés: Az első rajzásra általában áprilisban kerül sor, míg a második nyár közepén várható, ezért a megfelelő hatékonyság érdekében legalább e két alkalommal célszerű elvégezni a fák permetezését, kártevő-mentesítését. A legfontosabb az első permetezés (április - május) elvégzése. A permetezés során az aknázómoly kártevők mellett, egyéb betegségek (gombabetegségek, eseti atkafertőzés) ellen is kezelést kapnak a fák, minden esetben kiegészítő lombtrágyázással. A permetszert a vállalkozó maximum 20 méteres magaságig tudja kijuttatni a fára. Az első és a második permetezést ugyanaz a vállalkozó végzi. A fák egy éves védettséget kapnak.
A két alkalmas permetezés 50% támogatással csökkentett költsége bruttó 8.255 Ft/faegyed.

A pályázaton csak Budapest XII. kerületi, magántulajdonú vagy gazdasági társaság kezelésében lévő társas- vagy családi lakóházak lakói vehetnek részt.
A támogatás a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, a jelentkezés sorrendjében adható.


További tájékoztatást a 06-70/938-8474-es telefonszámon, illetve a hegyvidekzoldpont@hegyvidek.hu elérhetőségen nyújtunk.

AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA


Online, előzetes regisztrációhoz kötött. Belépés (illetve azonosítás) után kérjük, töltse ki az igénylőlapot.

A jelentkezés befogadása után a szükséges adatok átadásra kerülnek a munkát elvégző Vállalkozó részére, aki az időpontokkal, egyéb információkkal kapcsolatban közvetlenül fogja keresni az ingatlantulajdonost, ingatlanhasználót, kapcsolattartót.

A tulajdonos/közös képviselő/kapcsolattartó a vállalkozónál található címlista aláírásával igazolja a munka elvégzését a második permetezés alkalmával, és ugyanígy az egyszeri fainjektálás esetében is.