Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Egészségügyi dolgozóknak

Egészségügyi dolgozók parkolási engedélye

Egészségügyi várakozási hozzájárulás

Egészségügyi várakozási hozzájárulás - kérelemre - a területi kötelezettséget vállaló háziorvos és gyermekorvos, illetve ezek asszisztense, a védőnő, valamint az önkormányzattal szerződéses viszonyban az adott területen a szociális házi gondozási tevékenységben részt vevő személynek adható, az általa megjelölt egy darab személygépkocsira, továbbá a területi kötelezettséget vállaló otthoni szakápolási szolgálatok, illetve a támogató szolgáltatásokat ellátó szervezetek által megjelölt személygépkocsikra.

Az egészségügyi várakozási hozzájárulás kiadásának feltételei:

  • a költségtérítés megfizetése,
  • a gépjárműadó megfizetésének vagy adómentességének igazolása,
  • háziorvos és gyermekorvos, illetve ezek asszisztense által benyújtott kérelem esetén a kerületi egészségügyi szolgálat, védőnő által benyújtott kérelem esetén a kerületi védőnői szolgálat, otthoni szakápolási szolgálatot, illetve támogató szolgáltatást nyújtó által benyújtott kérelem esetén az egészségügyi szakszolgálat és a területileg illetékes kerületi önkormányzat igazolása.

Az egészségügyi parkolási engedély a XII. kerület közigazgatási területén lévő közúti várakozóhelyeken legfeljebb 2 óra időtartamú díjfizetés nélküli várakozásra jogosít. A várakozás megkezdésének időpontját a gépjármű első szélvédő üvege mögött, - kívülről teljes egészében jól látható módon - elhelyezett tárcsán jelezni kell. A tárcsa jelzését a jármű eltávozása nélkül megváltoztatni tilos.

ONLINE IGÉNYLÉS FELTÉTELEI

Parkolási engedély igényléséhez Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges.

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK

Várakozási hozzájárulás kiadásával kapcsolatos rendeletek, szabályozások:


DÍJAK, BEFIZETÉSEK

Költségtérítési díj 2 000,- Ft.