Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ágaprítás

Ágaprítás igénylése

A jelentkezés lezárult, a rendelkezésre álló helyek beteltek.
A program legközelebb ősszel kerül meghirdetésre.
2023. március 06. hétfő 10 órától lehet jelentkezni a Hegyvidéki Zöld Iroda lakossági akciójára, az ingyenes ágaprítási programra. Az akció keretében a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható. Talajtakarásra használva nem engedi kiszáradni a talajt, gátolja a gyomnövények elszaporodását, bomlás során tápanyaggal látja el a növényeket; komposztálás során körülbelül fél éven belül humusz keletkezik belőle.


Az ágak, gallyak előkészítése:

  • Frissen (egy évnél nem régebben) vágott, maximum 20 cm átmérőjű, maximum 10m3, szennyeződéstől mentes gallyak és ágak készíthetők össze,
  • a levágott ágakat és gallyakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezve kell előkészíteni,
  • hosszában nem kell a gallyakat elvágni, darabolni (a nagyobb, egyben lévő ágakat könnyebb az aprítógépbe behelyezni),
  • az egyberendezett ágakat és gallyakat nem kell összekötni,
  • az összekészített ágakat és gallyakat, az előzetesen egyeztetett időpontban a vállalkozó részére át kell adni (azokat a közterületre nem lehet kihelyezni),
  • amennyiben az aprítás nem az ingatlan területén történik, az aprítékot a darálást követően mihamarabb be kell hordani a közterületről a magánterületre.

A helytelenül előkészített - nem egy irányba összerendezett, vagy nem megközelíthető helyre előkészített, vagy a 10 m3 mennyiséget meghaladó - kupacok darálását a vállalkozó visszautasíthatja!

A Zöld Iroda a szolgáltatást a jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló költségkeret kimerüléséig tudja biztosítani.

A jelentkezésre 2023. április 21. péntek 13 óráig van lehetőség a szabad időpontok függvényében.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az ágaprítási munka személyes kontaktus nélkül is elvégezhető, akár kerten belüli aprítás esetén is. A kialakult járványügyi helyzet miatt kérjük, kerüljék a személyes kontaktust, illetve tartsák be a biztonságos távolságot (min. 2 méter) mind munkatársaink, mind az Önök érdekében.

AZ ÜGYINTÉZÉS FOLYAMATA

Online, előzetes regisztrációhoz kötött. Belépés (illetve regisztráció) után kérjük, töltse ki az igénylőlapot. A megjegyzés rovatban megadható időpont (napszak, óra) megjelölés, melyet lehetőségeinkhez mérten igyekszünk figyelembe venni. Sikeres igénylésről e-mailben értesítjük. Az aprítás várható időpontjáról (óráról) az értesítésben szereplő telefonos elérhetőségen kérhet felvilágosítást.
Az aprítás várható időpontjáról (óráról) Eleőd-Faludy Gabriella kolléganőnk által, az aprítás időpontja előtt 3 nappal kiküldött emlékeztető e-mailjében kap tájékoztatást.

Jelentkezés visszavonása:

A Jelentkező az általa benyújtott jelentkezést a jobb felső sarokban található „Hegyvidék Fiók/Folyamatban lévő ügyek” menüpont alatt vonhatja vissza az aprításra kiválasztott napot megelőző 3. napig, ugyanis ezt a napot követően a rendszer zárolja az adott napra szóló jelentkezéseket. Sikeres visszavonást követően az „Ügy státusza: Ügy visszavonva” kiírás jelenik meg.

SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, OKMÁNYOK


DÍJAK, BEFIZETÉSEK

A szolgáltatás a kerületi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:
- előzetes regisztrációhoz kötött,
- egy címen egy regisztráció adható le,
- regisztrált címenként maximum 10 m3 zöldhulladék aprítása biztosított.