Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Zöld Hegyvidék

Lakossági akciókFIGYELEM, A JÁRVÁNYÜGYI HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL A KOMPOSZTÁLÁST ELŐSEGÍTŐ ELŐADÁSOK ONLINE KÖZVETÍTÉSSEL (ZOOM ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁVAL) KERÜLNEK MEGTARTÁSRA A MÁR MEGHIRDETETT IDŐPONTOKBAN. BŐVEBB INFORMÁCIÓT, VALAMINT AZ ELŐADÁSRA MUTATÓ LINKET A REGISZTRÁCIÓ SORÁN MEGADOTT EMAILCÍMRE KÜLDJÜK MEG A JELENTKEZŐKNEK.
Lakossági ágaprítási program


Az ingyenes ágaprítási program keretében az Önkormányzat által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható (talajtakarás, komposztálás).

Az ágaprítási munka személyes kontaktus nélkül is elvégezhető, akár kerten belüli aprítás esetén is. A kialakult járványügyi helyzet miatt kérjük, kerüljék a személyes kontaktust, illetve tartsák meg a biztonságos távolságot mind munkatársaink, mind saját érdekükben.

Amennyiben az operatív törzs, vagy az önkormányzat vezetésének döntése kapcsán az akció szüneteltetésre kerül, arról haladéktalanul értesítést küldünk.

További információval kapcsolatban keresse a Zöld Iroda munkatársait a +36 70 938 8474 telefonszámon, vagy a

zoldpont@hegyvidek.hu emailcímen.

REGISZTRÁLNI:

A regisztráció hamarosan újraindul. Kérjük látogasson vissza később.Komposztálási program


Az Önkormányzat 2008 óta, évente 200 - 250 db komposztáló eszközt oszt ki a kerületi ingatlantulajdonosok és önkormányzati intézmények részére. Az akcióhoz ismeretterjesztő előadás kapcsolódik. Célunk, hogy a háztartási hulladék mennyiségét csökkentsük, illetve a zöldhulladék helyben kerüljön hasznosításra. A komposzt nem más, mint a szerves anyagok szabályozott bomlásával előállított értékes talaj-tápanyag. A kerti zöld hulladékot, leveleket, fűnyírás utáni nyesedéket stb. A talajban élő mikroorganizmusok lebontják és egynemű, barna komposzttá alakítják, amely tápanyagban gazdag, a növények trágyázására alkalmas, humuszos földszerű anyag. A komposztálás legfontosabb előnye, hogy a hulladékból értéket teremthetünk. Nemcsak a zöldhulladék elszállítását spóroljuk így meg, hanem a kerti talajt is jobbá tehetjük az elkészült komposztföld szétterítésével.

A komposztáló eszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztáló keretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztáló keret igénylésére van lehetőség.

A jelentkezés módja:

online a honlapunkon, a Zöld Iroda fül alatt, ide kattintva lehetséges.

Várjuk jelentkezését, 2020. október 5. (hétfő) 16 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztáló eszközök átvételének további feltétele egy kb. 60 perces, komposztálással kapcsolatos, érdekes oktatáson való részvétel.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

2020. október 6-án (kedden) 16:30 óra vagy 18:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe u. 2., illetve

2020. október 8-án (csütörtökön) 16:30 óra vagy 18:00 óra, Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti nagyterme, 1124 Budapest, Törpe u. 2.


Az eszközök az oktatást követően a helyszínen vehetők át.

(A szervezők – a járványügyi helyzetre való tekintettel – az előadás, illetve a komposztálókeretek kiosztására vonatkozó feltételek változtatási jogát fenntartják.)

További információ:

Előzetes érdeklődés a 06-70-953-1852-es telefonszámon.

Regisztrációt követően a 06-30-544-8778-as telefonszámon.


TESZEDD!


Önkormányzatunk szinte minden évben csatlakozik hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmához a 2004 óta megrendezett TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz, ahol önkéntesek segítségével tisztítják meg környezetünket az illegálisan elhagyott hulladéktól.