Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Óvodakóstolgató

HIRDETMÉNY AZ ÓVODAI FELVÉTELRŐL A 2024/2025-öS ÉVRE

NYÍLT NAPOK


Kedves Szülők!

A tavasz közeledtével sok kisgyermeket nevelő család élete egy új fejezethez ér, gyermekük óvodáskorúvá válik. A szülők ebben az időszakban szembesülnek az óvodaválasztás felelősségteljes feladatával.
Az előző évekhez hasonlóan idén is segítséget kívánunk nyújtani a hegyvidéki családoknak a megfelelő óvoda kiválasztásához. Honlapunkon hasznos információkat találhatnak az óvodai beiratkozás feltételeiről, az óvodai felvétel dátumáról, valamint a kerületi jelentkezés eljárásrendjéről és szükséges dokumentumairól. Ugyanitt részletesen bemutatjuk a Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő, továbbá az alapítványi és egyéb fenntartású óvodákat, valamint az óvodai körzeteket is.
Óvodáink életében a sokszínűség érvényesül, hiszen az óvodáskorú gyermekek nevelése nem kötelezően előírt vagy egységes program szerint zajlik. Minden óvoda más és más elv szerint folytatja nevelő munkáját. Van, ahol a környezettudatos életmód kapott nagyobb teret, van, ahol a játék, a személyiségfejlesztés, a kapcsolatteremtés. Kiemelt célként fogalmazódik meg minden óvodánkban a biztonságos közlekedésre nevelés, melynek feladatait mindennapi tevékenységeikbe is beiktatták intézményeink.
Az óvodák által összeállított bemutatkozó anyagok segítségével a szülők megismerhetik az óvodákban folyó pedagógiai munkát, az adott intézmény nevelési céljait, összességében az óvodák pedagógiai arculatát. A fő tevékenységi területek mellett bepillantást szeretnénk nyújtani az ünnepek, a hagyományok világába, valamint tájékoztatjuk Önöket az óvodák által kínált szabadidős programokról is.
Minden óvodánkról egy-egy bemutatkozó kisfilmet készítettünk, ezzel is biztosítva az óvodaválasztás előtt álló szülők részére az óvodáink mindennapjaiba történő bepillantás lehetőségét, amelyet az Önkormányzat és a fenntartásában működő intézmények honlapján tekinthetnek meg.
A szülők személyesen is megismerkedhetnek a választott intézmény mindennapi életével az óvodai nyílt napokon.
Kerületünkben számos nem önkormányzati fenntartású óvoda is működik, amelyekről szintén átfogó tájékoztatást nyújtunk honlapunkon.
Az óvodai jelentkezés az e-ügyintézési rendszer használatával, online történik, amely rendszer igénybevételével egyéb ügyeiket is kényelmesebben intézhetik önkormányzatunknál.
Bízom benne, hogy az Óvodakóstolgató oldalunk megkönnyíti az óvodaválasztást, így segítségével az Önök nevelési elveihez legközelebb álló és gyermekük számára legmegfelelőbb intézményt találják meg.

Budapest Hegyvidék, 2024. február 6.
 

Pokorni Zoltán
polgármester