Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Időskorúaknak

Információs füzetek a demenciáról

Kedves Hegyvidéki Polgár!

Örömteli folyamat, hogy egyre tovább élünk, azonban a demencia kialakulásának egyik legfontosabb rizikófaktora éppen az életkor előrehaladása. Egy olyan tünetegyüttessel állunk szemben, melyre jelen tudásunk szerint nincs gyógymód. Fontos, hogy legyen információnk a betegséggel kapcsolatban, hogyha felbukkan a szűkebb-tágabb családban, ismeretségi körben, ne érjen bennünket felkészületlenül, tudjuk, hogy hová fordulhatunk támogatásért.

A Hegyvidéki Önkormányzat tudatosan törekszik arra, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye ezt a tünetegyüttest, hogy ne legyen tabu erről beszélni, ezért is készültek el honlapunkra az alábbi információs füzetek számos fontos kérdésre adva választ:

Mit kell tudni a demenciáról? Mik a tünetei?

Ha mégis kialakult, hogyan éljünk együtt vele?

Mit tehetünk mentális egészségünkért?

A család minden tagjának hasznos lehet az informálódás, hiszen a gondozást vállaló hozzátartozókra nagy teher hárul, gondoskodniuk kell valakiről a nap 24 órájában, ami fizikailag és lelkileg is megterhelő. Számukra és gondozottjaik számára is nyújtunk szolgáltatásokat a Hegyvidéken, bővebb információért keressenek bennünket bizalommal!

Figyeljünk egymásra, családtagjainkra, az egyedül élő idősekre, szomszédjainkra!

Tájékoztató füzetek 1. - Memóriánk védelmében
Tájékoztató füzetek 2. - Alapvető ismeretek az Alzheimer-kórról és egyéb demenciákról
Tájékoztató füzetek 3. - A demencia korai felismerése és pontos diagnózisa
Tájékoztató füzetek 4. - Együttélés a feledékenységgel
Tájékoztató füzetek 5. - Támogató programok a Hegyvidéken