Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Választások

2019. október 13-ára szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várjuk

2019. október 13-án kerül sor a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására.

 

A szavazatszámláló bizottságnak az a Budapest XII. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

 

Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.) vagy letölthető a innen.

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

 

A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.

 

Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, vállaljon munkát a szavazatszámláló bizottságban!

 

A kitöltött adatlapot kérjük, 2019. augusztus 21-ig személyesen juttassa el munkatársam, Szalmáné Bánutay Ildikó részére (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25., 113-as szoba). A jelentkezéssel kapcsolatosan hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a 224-5918-as vagy a 70-938-4727-es telefonszámon.

 

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

 

Kérem a Tisztelt Hegyvidéki Választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék kerületünkben a választás sikeres lebonyolítását.

 

 

Budapest Hegyvidék, 2019. július 29.


 

dr. Gottfried-Tusor Gabriella

jegyző,

a Választási Iroda vezetője