Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Működés

Készülő településtervek és településképi rendelet hírei

MEGHÍVÓ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV EGYEZTETÉSÉRE

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó szervezetek!

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 6/2017. (II. 27.) önkormányzati rendeletnek megfelelően ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat partnerségi véleményezést kezdeményez a Dél-Hegyvidék Kerületi Építési Szabályzatáról szóló Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2021. (XII. 14.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: KÉSZ) hibajavításával kapcsolatosan.

Az egyeztetési eljárást a 419/2021. Korm. rendelet átmeneti rendelkezései alapján a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42/A. § szerint folytatjuk le. A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 165. § (2) bekezdés szerint a helyi partnerségi egyeztetést elektronikus úton folytatjuk le.

Tájékoztatjuk, hogy a KÉSZ tervezete a lenti hivatkozáson tölthető le.

Javaslataikat és észrevételeiket gazdálkodó szervezetek esetében cégkapun, kerületben lakó magánszemélyek esetében az eugyintezes.hegyvidek.hu oldalon, nem kerületi magánszemélyek esetében e-papír felületen kérjük megküldeni 2022. augusztus 5. napjáig.

További felvilágosítást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján, a 224-5960-as telefonszámon, illetve a partnerseg.kesz@hegyvidek.hu email címen kaphatnak, ahol az Iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre.

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy az Önkormányzat honlapján (http://www.hegyvidek.hu) elérhető a kerület egészére vonatkozó térinformatikai rendszer (Minerva). A térinformatikai rendszer segítségével teljeskörűen tájékozódhatnak az aktuális szabályozási előírásokról, beépítési lehetőségekről.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Budapest Hegyvidék, 2022. július 21.

 

Dél-Hegyvidék KÉSZ hibajavítás tervezet