Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Működés

Készülő településtervek és településképi rendelet hírei

MEGHÍVÓ TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK EGYEZTETÉSÉRE 

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó szervezetek!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat partnerségi egyeztetést kezdeményez Kerületi Építési Szabályzat (a továbbiakban: KÉSZ) módosításával kapcsolatosan a Mártonhegyi út – Szépkilátás út – Tücsök utca – Diana utca - Költő utca – Csonka utca által határolt területre vonatkozóan.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet hatályba lépésével módosultak a településtervek – így a kerületi építési szabályzatok – módosításának és az elfogadásukra vonatkozó egyeztetési eljárás lefolytatásának a szabályai is.

A KÉSZ tervezete az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (röviden: E-TÉR) felületén is közzétételre kerül, valamint a lenti hivatkozásról letölthető. A tervezet a regisztrált partnerek számára az E-TÉR felületén véleményezhető. A véleményezési eljárásban való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi oldalon keresztül tehetnek meg: https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal. A regisztráció menetével és az E-TÉR használatával kapcsolatban további információk ez előbbi linken érhetők el.

Kérjük, hogy javaslataikat és észrevételeiket legkésőbb 2024. április 21. napjáig tegyék meg.

További felvilágosítást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján, a 224-5960-as telefonszámon, illetve a partnerseg.kesz@hegyvidek.hu email címen kaphatnak, ahol az Iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre.

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy az Önkormányzat honlapján (http://www.hegyvidek.hu) elérhető a kerület egészére vonatkozó térinformatikai rendszer (Minerva). A térinformatikai rendszer segítségével teljeskörűen tájékozódhatnak az aktuális szabályozási előírásokról, beépítési lehetőségekről.

Együttműködésüket előre is köszönjük!


Pokorni Zoltán

polgármester megbízásából

Szabó-Kalmár Éva

Városrendezési és Főépítészi Iroda
irodavezető

 

KÉSZ módosítás tervezet