Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Működés

Készülő településtervek és településképi rendelet hírei

TÁJÉKOZTATÓ A TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET ÉS TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ EGYEZTETÉSÉRŐL

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó szervezetek!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat partnerségi egyeztetést kezdeményez a településkép védelméről szóló Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2021. (IX. 28.) önkormányzati rendelete és a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Településképi Arculati Kézikönyvének módosításával kapcsolatosan.

A Településképi rendelet módosításával felülvizsgáljuk a kerületi védett épületek listáját, egyértelműbbé válnak a cégjelzések, reklámok elhelyezésének szabályai, illetve az is, hogy mely építési munkáknál milyen településképi eljárásokat kell lefolytatni. Az arculati kézikönyv pedig kiegészül egy fejezettel, amely ábrákkal szemlélteti a cégjelzések, reklámok elhelyezésének módját.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet hatályba lépésével módosultak a kézikönyv és a településképi rendelet módosításának, és az elfogadásukra vonatkozó egyeztetési eljárás lefolytatásának a szabályai is. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2. §-a értelmében az egyeztetési eljárás elektronikus úton kerül megtartásra.

A Településképi rendelet és a Településképi Arculati Kézikönyv módosításának tervezetei az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer (röviden: E-TÉR) felületén is közzétételre kerülnek. A tervezetek regisztrált partnerek számára az E-TÉR felületén véleményezhetők lesznek, azonban felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a véleményezési eljárásban való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A regisztráció menetével és az E-TÉR használatával kapcsolatban további információk az alábbi oldalon érhetők el: https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal.

Javaslataikat és észrevételeiket kérjük az E-TÉR felületén 15 napon belül feltölteni szíveskedjenek.

További felvilágosítást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján, a +36-1/224-5900/5960-as telefonszámon, illetve a partnerseg.tkr@hegyvidek.hu email címen kaphatnak, ahol az Iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Pokorni Zoltán
polgármester megbízásából

 

Szabó-Kalmár Éva
Városrendezési és Főépítészi Iroda
irodavezető

Településképi rendelet módosítás tervezet

Településképi Arculati Kézikönyv módosítás tervezet