Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kutyával a hegyvidéken

Ebösszeírás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

Az ebösszeírás ideje: 2020. október 01. – 2020. december 31.

A hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, melynek célja az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatok hatékony ellátása. Az önkormányzati nyilvántartás frissítése segíti az elkóborolt ebek tulajdonosainak könnyebb beazonosíthatóságát, továbbá az emberre is veszélyes veszettség elleni hatékony védekezést.

Amennyiben Ön a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat közigazgatási területén négyhónaposnál idősebb eb(ek) tulajdonosa/tartója, az „Ebösszeíró adatlapot” nyomtatott betűkkel, az oltási könyv alapján olvashatóan kitöltve, aláírva 2020. december 31. napjáig az Önkormányzat részére szíveskedjen eljuttatni.

Az adatlapot ebenként egy példányban kell kitölteni, aláírni, majd a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módon eljuttatni:

- postai úton: 1535 Budapest, Pf.: 925., vagy

- személyesen: a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.

Az adatlapot elektronikus úton is kitöltheti a www.eugyintezes.hegyvidek.hu weboldalon (amennyiben még nem regisztrált, akkor egyszeri személyes regisztráció szükséges, vagy az ügyfélkapuval rendelkezők a magyarorszag.hu belépési lehetőséget is választhatják).

Az adatszolgáltatás kötelező, a korábbi adatszolgáltatás során bejelentett ebeket a 2020. évben ismételten be kell jelenteni. Azok az állampolgárok, akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján. A bírságot az állatvédelmi hatóság szabja ki az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak szerint.

További információ: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda Tel: 224-5900/5303, E-mail: igazgatas@hegyvidek.hu.

ADATLAP EBÖSSZEÍRÁSHOZ