Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kutyával a hegyvidéken

Ebösszeírás

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen.

Az ebösszeírás ideje: 2023. október 15. – 2023. december 15.

A hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, melynek célja az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatok hatékony ellátása. Az önkormányzati nyilvántartás frissítése segíti az elkóborolt ebek tulajdonosainak könnyebb beazonosíthatóságát, továbbá az emberre is veszélyes veszettség elleni hatékony védekezést.

Amennyiben Ön a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat közigazgatási területén négyhónaposnál idősebb eb(ek) tulajdonosa/tartója, az Ebösszeíró adatlapot az oltási könyv alapján olvashatóan kitöltve, 2023. december 15. napjáig az Önkormányzat részére szíveskedjen eljuttatni.

Az adatlapot ebenként egy példányban kell kitölteni.

Az adatlap beadható egyszerűen, Hegyvidék fiókba való bejelentkezés után ONLINE.
Bővebb információ itt.

Az adatszolgáltatás kötelező, a korábbi adatszolgáltatás során bejelentett ebeket a 2023. évben ismételten be kell jelenteni. Azok az állampolgárok, akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján. A bírságot az állatvédelmi hatóság szabja ki az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak szerint.

További információ: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda Tel: 224-5938, E-mail: igazgatas@hegyvidek.hu.