Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Online jelentkezés

Az óvodai jelentkezés 2024. május 6. és 10. között lesz elérhető a kerületben életvitelszerűen élő, hegyvidéki lakcímmel rendelkező természetes személyek számára, abban az esetben, ha gyermekük augusztus 31-ig betölti a 3. életévét.
Hegyvidék Fiókkal nem csak az óvodai jelenktezés, de az Önkormányzat egyéb elektronikusan intézhető ügyei is elérhetővé, elintézhetővé válnak. Többek között a 2023. őszi – gyermekszállítási parkolási engedély igénylését, a menzakártya ügyintézését, illetve hatékonyabb kapcsolattartást tesz lehetővé.

Óvodai jelentkezés online folyamata


Az online űrlap kitöltése során csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ kártyájának, illetve lakcímkártyáját elektronikus formában. Amennyiben szükség van rá, csatolható munkáltatói igazolás, védőnői nyilatkozat, bírósági végzés, vagy a másik szülő írásos hozzájárulása a jelentkezéshez. A későbbiekben hiánypótlásként is bekérheti a szükséges dokumentumokat a Hivatal ügyintézője.

Lehetőség van a jelentkezést piszkozatként elmenteni, azt egy későbbi időpontban folytatni, vagy akár visszavonni.

Az űrlap elküldése után az óvodai jelentkezést a rendszer továbbítja a szülő által megjelölt óvoda igazgatója felé, aki a gyermek felvételéről döntést hoz. Erről a döntésről a szülő elektronikus formában értesül.

Abban az esetben, ha a gyermek nem tölti be a 3. életévét augusztus 31-ig, a rendszer nem jelentkezésként, hanem óvodai regisztrációként fogadja be a kérelmet, és erről értesítő e-mailt küld a szülőnek.

Az évközi óvodai jelentkezés 2024. július 1. és 2025. február 28. között indítható el, azt követően, amikor a gyermek betöltötte a 3. életévét.