Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Egészségügy

Egészséges hegyvidék program

2013. májusában indult a program az Országos Gerincgyógyászati Központban megrendezett háziorvosi fórumon.
A komplex egészségügyi ellátás azt a célt szolgálja, hogy az itt élők számára hatékony és korszerű egészségügyi szolgáltatásokat tudjunk nyújtani. A gyógyító rendszerek mellett azonban szükség van a betegségek megelőzésére, a polgárok egészségtudatának a formálására.
Az Egészséges Hegyvidék Program (EHP) akkor tudja e célját legjobban megvalósítani, ha a gyógyító egészségügyi rendszerek működtetése mellett az itt élő családok, lakók részére olyan felvilágosító programokat ad, melyek segítségével a résztvevők szakszerű és pontos tájékoztatást kaphatnak az egészség megőrzésének módjairól, a betegségek kialakulásának megelőzéséről. Mindemellett olyan szolgáltatásokat is nyújt (sportolási lehetőségek, szűrések, stb.), amelyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. A prevenció hosszútávon gazdaságosabb és kifizetődőbb, mint a már kialakult betegségek kezelése és gyógyítása.
A program gazdája a Hegyvidéki Önkormányzat, amely már eddig is számos egészségmegőrző programmal járult hozzá a hegyvidéken élők testi-lelki állapotának javításához, az egészségtudatos gondolkodás kialakításához. Az EHP komplex rendszert biztosít valamennyi régebbi és új prevenciós programnak.
Az Egészséges Hegyvidék programról, egészségmegőrzésről valamint az aktuális szűrőprogramokról, eseményekről az http://egeszsegeshegyvidek.hu oldalon tájékozódhat.