Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Csillebérc

A CSILLEBÉRCI ÜDÜLŐTERÜLET RENDEZÉSE

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés az úgynevezett Csillebérc-törvényről, amely a terület évtizedek óta kusza tulajdonviszonyait hivatott megnyugtatóan rendezni. Ennek révén egyértelművé válhat a tulajdonosi kör, ami biztosítja a jogszabályok maradéktalan betarthatóságát is és véget vet a további beépítéseknek. Amennyiben az egyeztetési folyamat végén az érintett ingatlantulajdonosok többsége támogatja a koncepciót, a Parlament várhatóan az őszi ülésszakán dönthet róla.

A társadalmi egyeztetés első lépéseként a Hegyvidéki Önkormányzat vezetése az önkormányzati képviselőket tájékoztatta a törvényalkotás előkészületeiről, a történeti háttérről és a szabályozási tervről. Mindezek dokumentumai oldalunkról elérhetőek.

A jogszabályalkotás célja a tulajdoni viszonyok oly módon történő rendezése, hogy a jelenlegi birtokviszonyok fennmaradása mellett a terület üdülőterület jellege is megmaradjon és hogy ne nőjön a kisforgalmú utak terheltsége, átmenő forgalom ne alakulhasson ki, védve ezzel a környező lakóterületeket is.

Várjuk az érintettek észrevételeit a csilleberc@hegyvidek.hu e-mail címre 2024. június 15-ig. A szabályozást érintő kérdésekre az Önkormányzat munkatársai válaszolnak, a törvénytervezettel kapcsolatos észrevételeket pedig továbbítjuk a Kormány felé. A beérkezett felvetések összegzésére kormánytisztviselők és a Hegyvidéki Önkormányzat jegyzőjének részvételével megtartandó lakossági fórumon kerül sor.