Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Pokorniék hadat üzentek a kutyaürüléknek

hvg.hu - 2012. március 29.

Kutya és „WC” felirat van azokon a sárga ajtókon, amelyeket a XII. kerület hat forgalmas csomópontján helyeznek ki – mindez része a kerületi önkormányzat kutyapiszok elleni kampányának. Akit zavar az utcákon hagyott ebürülék, beléphet az ajtókon, amelyekbe számlálót építettek be. Így állapítják majd meg, hányan csatlakoztak szimbolikusan a kezdeményezéshez.

A sárga ajtók április 15-ig maradnak a hegyvidéki utcákon: azok belépését várják, akik egyetértenek azzal, hogy a kutyák számára a közterület egy hatalmas illemhely, amelyet a gazdáiknak kell tisztán tartaniuk – olvasható a kampányról szóló csütörtöki közleményben.

A kampányhoz csatlakozók szavazhatnak is arról, hova helyezzék ki a kerület száz új egyedi kutyapiszokgyűjtő edényét. Voksolni április 12-ig lehet az ajtóknál, az önkormányzat gyűjtőládájánál vagy a www.lepjunk12.hu oldalon.

Az egyik kihelyezett ajtón először Pokorni Zoltán polgármester lépett át, aki egyebek mellett azt mondta: a kutyapiszok elleni küzdelem a kutyások és nem kutyások közös érdeke.

image

A kampányt támogatja többek között Csiszár Jenő, Nagy Judit, Monspart Sarolta és Bede-Fazekas Annamária, Árpa Attila, Németh Juci és Novák Péter.

A szervezők szerint a kampány április 15-én nem ér véget, mert „jönnek a különleges kutyapiszokgyűjtő edények és egy érdekes fordulat, amely még egy lépéssel közelebb visz a kutyapiszokmentes Hegyvidékhez”. Azt nem tudni, hogy utóbbi pontosan mit jelent.