Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Új kukák

Több száz egyedi tervezésű kutyapiszokgyűjtő kuka a Hegyvidéken.

Köszönjük a hegyvidékieknek azt a több ezer szavazatot, amit 2012-ben a kutyapiszok elleni kampány első szakaszában adtak le arra vonatkozóan, hogy hol szeretnének új kutyapiszokgyűjtő szemetest látni a kerületben a meglévő helyszíneken felül.

menu_also_2


A szavazás lezárultával az Önkormányzat összesítette a voksokat, és új, egyedi, funkcionális kukákat helyezett ki a legtöbb szavazatot kapott, valamint a már meglévő helyekre.

Az egyedi kukák formatervezésére a Hegyvidéki Önkormányzat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóit kérte fel. Az új design különlegessége abban rejlik, hogy az új kutyapiszokgyűjtő szemetes könnyen azonosítható, és különbözik minden hagyományos szemetesedénytől, mivel fontos szempont volt, hogy a tárolóba lehetőség szerint csak kutyaürülékkel teli zacskót lehessen beledobni, háztartási hulladék, PET palack ne kerülhessen bele. E kihívásnak eleget téve lett Kőrös Benedek másodéves hallgató terve a kiválasztott, amely alapján a 100 új kuka elkészült. Azóta ezeknek a speciális kukáknak a számát tovább bővítettük, most már közel 300 kutyapiszokgyűjtő található a kerületben.

Kutyapiszokgyűjtő szemetesedények helyszínei

XII. kerületi kutyapiszok gyűjtők térképen