Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Lépjünk12

Köszöntöm Önt a „Lépjünk, hogy ne lépjünk bele!” kutyapiszok elleni, 2012-es társadalmi célú kampányunk ismertető oldalán.

A korábbi évek lakossági kérései és visszajelzései eredményeképpen 2012. március 29-én útjára indítottuk azt a kezdeményezést, amelynek célja egy tisztább, kutyapiszokmentes Hegyvidék megvalósítása volt.
Számos hazai és nemzetközi vállalkozás, intézmény, valamint a sport, a média, a közélet világából jól ismert személyiség is a kampány mellé állt.
A kampány első szakaszában, március 29. és április 15. között, a kerület 6 forgalmas pontján színes, „Kutya WC” feliratú ajtókat helyeztünk ki, mintegy jelképeként annak, hogy a kutyaillemhely funkciót is ellátó közterület tisztántartása mindannyiunk közös érdeke.
Az ajtókon személyesen, vagy a honlapon virtuálisan átlépve az itt élők is kifejezhették támogatásukat, elkötelezettségüket az ügy iránt.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a kampány első szakaszában több mint 12 ezren csatlakoztak kezdeményezésünkhöz. Nagyon sokan közülük arra is voksoltak, hogy hova kerüljenek ki új kutyapiszokgyűjtő szemetesek.

fooldal

Az Önkormányzat a kampány második lépéseként, a legtöbb jelölést kapott területekre 100 db új, kifejezetten erre a célra kialakított kutyapiszokgyűjtő szemetest helyezett ki. Azóta ezeknek a speciális kukáknak a számát tovább bővítettük, most már közel 300 kutyapiszokgyűjtő található a kerületben.

Most már a kutyatartókon a sor, hogy megértsék, kutyáik „dolga” az ő dolguk. Nem az a „ciki”, ha valaki felszedi a kutyapiszkot, hanem, ha otthagyja. Annak, hogy egy gazdi minden kutyasétáltatáshoz visz magával gyűjtőzacskót, és feltakarít a kutyája után, természetesnek kellene lennie, hiszen ez a felelős kutyatartás elengedhetetlen része.

Lépjünk együtt egy tisztább, kutyapiszokmentes Hegyvidékért!

Pokorni Zoltán
polgármester