Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Kutyapiszok ellen megy a Hegyvidék

Budapest XII. kerületi önkorkányzata az ACG-vel közösen kezd kampányba a kutyapiszokkal kapcsolatos kutyatartói hozzáállás megváltoztatására. A lakosok szavazhatnak aról, hogy hová kerüljenek az új gyűjtőedények.
A Hegyvidéken 3200 regisztrált kutya él és évi közel 350 tonna ürüléket termel, aminek jelentős része az utcákon marad. Az önkormányzat ezen az állapoton kíván javítani, és az ACG-vel közösen fogott akcióba a kutyapiszok ellen - a kutyatartói hozzáállás megváltoztatására indított kampányról csütörtök délelőtt egy sajtótájékoztatón számoltak be.

A többlépcsős, kerületi összefogásra építő „Lépjünk, hogy ne lépjünk bele!” elnevezésű akció az elmúlt hetekben figyelemfelkeltő szórólapok kihelyezésével indult. Ezeken egy hagyományos apróhirdetéshez hasonló módon egy-egy közterületi kutyapiszok keresi gazdáját, és irányítja az érdeklődőket a Lépjünk12.hu oldalra.
Az akció során számlálókkal ellátott speciális ajtókat állítanak fel a XII. kerület forgalmas pontjain, hogy a lakosság figyelmét a témára irányítsák. Közben április 12-ig szavazás zajlik arról, hogy hová helyezzenek majd ki száz új, egyedi tervezésű kutyapiszokgyűjtő szemetest. A Lépjünk12.hu-n a szavazás mellett alkalmazások - például aknakereső játék, ahol aknák helyett kutyapiszok szerepel -, hírek és egy virtuális ajtó is várja a célért tenni akarókat.

ajto1

Április 15-én bevonják az ajtókat, és az addigi kommunikációs anyagokat, és egy teljesen új egyhónapos fázis indul új kreatívokkal. "Jönnek a különleges kutyapiszokgyűjtő edények és egy érdekes fordulat, amely még egy lépéssel közelebb visz a kutyapiszokmentes Hegyvidékhez" - fogalmaz a közlemény. Az április közepén induló új fázis részletei egyelőre nem publikusak.

Az önkormányzat és az ACG korábban már dolgozott együtt, a Zebrafest kampánnyal több díjat is nyertek.