Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Hadat üzent a XII. kerület a kutyapiszoknak!

index.hu - 2012. március 29.

Kampányt indított a XII. kerületi önkormányzat a kutyapiszokkal kapcsolatos kutyatartói hozzáállás megváltoztatása érdekében, a következő hetekben zacskókat kapnak a kampányban részt vevők, az akció végén pedig száz egyedi gyűjtőedényt helyeznek ki a kerületben, mondta Pokorni Zoltán polgármester.
A fideszes politikus elmondta, hogy az önkormányzat időről időre közvélemény-kutatásokat végez a kerületben élők problémáiról, és a rangsor az elmúlt másfél évtizedben nem változott: a kátyús utak miatti panaszokat a kutyapiszokkal kapcsolatos észrevételek követik. A kátyús utak rendbehozatalára évente több száz millió forintot fordít a kerület.
A polgármester elmondta, hogy a megkérdezettek a kutyaürülékkel kapcsolatos gondok megoldására több kukát, illetve a kutyatartókra szigorú bírságot kértek. Pokorni Zoltán szerint a kerületben az átlagnál több kutya él, éves szinten pedig mintegy 350 tonna ürülék keletkezik. A városrész vezetője az állattartók „lelki problémájának" nevezte, hogy a kutyapiszkot sokan az utcán hagyják, így elsősorban a hozzáállás megváltoztatására hívta fel a figyelmet.
Kitért arra is, hogy a száz speciális gyűjtőedényt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem dizájn tanszékén tervezték, a kukák helyét a lakosság jelölheti ki. Blaskó Nikolett, a kampány kidolgozását, kivitelezését végző ACG Reklámügynökség ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a kerület több pontján „kutya-WC" feliratú ajtókat állítanak ki, ezzel is jelezve, hogy a közterület a kutya illemhelye, tisztán tartása pedig a tulajdonos felelőssége.
Az előző héten megírtuk, hogy kutyaürülék darabok fotóival plakátolták tele a XII. kerületet. A kapcsolódó honlap akkor azt írta, még hét nap, és lesznek lépések is a témában.