Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Hadat üzent a Hegyvidék a kutyapiszoknak

mmonline.hu - 2012. április 2.

A Lépjünk, hogy ne lépjünk bele! akcióval a XII. kerületi önkormányzat és az ACG reklámügynökség kampányba kezd a kutyapiszokkal kapcsolatos kutyatartói hozzáállás megváltoztatására.
A Lépjünk, hogy ne lépjünk bele! akció során számlálókkal ellátott speciális ajtókat helyeznek el a kerület forgalmas pontjain, és április 12-ig tartó szavazást indítanak a hamarosan kihelyezendő száz új, egyedi tervezésű kutyapiszokgyűjtő szemetes leendő helyszínéről.

A többlépcsős, kerületi összefogásra építő akció az elmúlt hetekben figyelemfelkeltő szórólapok kihelyezésével indult. Ezeken egy hagyományos apróhirdetéshez hasonló módon egy-egy közterületi kutyapiszok keresi gazdáját, és irányítja az érdeklődőket a www.lepjunk12.hu oldalra, ahol a szavazási lehetőség mellett alkalmazások, hírek és egy virtuális ajtó is várja a célért tenni akarókat.

A kampány megvalósításához számos vállalkozás, intézmény is hozzájárult. A fő támogatók között szerepel többek között az MVM Zrt., a MOM Park Bevásárlóközpont, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Royal Canin Kft., a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft., Korom Gábor, a Tükör Módszer megalapítója, valamint a Gesztenyés kerti Ebek Szövetsége.