Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Lépjünk12

Egyedi kukákkal harcol a XII.kerület a Kutyapiszok ellen!

hvg.hu- 2012. április 17.

Folytatja a kutyapiszok ellen vívott harcát a XII. kerület. A figyelemfelkeltő sárga ajtók után most egyedi kukákat vetnek be Pokorniék.


Folytatja a http://www.lepjunk12.hu/ nevű kampányát a XII. kerület, aminek a célja egy tisztább, kutyürülékmentek Hegyvidék. Március végén a XII. kerület hat forgalmas pontján állítottak fel Pokorniék sárga ajtókat: akit zavar az utcákon hagyott ebürülék, beléphet az ajtókon, amelyekbe számlálót építettek be. Így állapítják majd meg, hányan csatlakoztak szimbolikusan a kezdeményezéshez. Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy két hét alatt több mint 12 ezren csatlakoztak a kampányhoz


Most 100 darab új, egyedi formatervezésű gyűjtőedény került az utcára a kerületben. A tervezésben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói voltak az önkormányzat segítségére. „Szakmailag nagy kihívás egy ennyire funkcionális tárgyat megalkotni, mégis sok érdekes, innovatív munka született, ami remekül mutatja, hogy a hallgatók számára is fontos problémáról van szó” – mondta a pályázattal kapcsolatban Barcza Dániel, a MOME Design Intézetének igazgatója. A pályaművekből kiállítás nyílt kedd délelőtt a MOM Park Bevásárlóközpontban.

juci