Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A legjobbjaink

pz_pados_eniko01A Svábhegyi Virágbolt lett a hegyvidékiek kedvence

A kerületi vásárlók szavazatai alapján a Költő utcai virágüzlet nyerte el a Hegyvidék Legjobbja címet.

„Utcahosszal nyert a Svábhegyi Virágbolt, amely a szavazatok több mint felét gyűjtötte be. Második lett a Böszörményi úti Pápai Virág, a harmadik pedig a Hegyalja úti Emlékezés Virága” – ismertette a virágosok körében meghirdetett Hegyvidék Legjobbja-verseny eredményét Pokorni Zoltán polgármester, aki oklevelet, illetve egy, a hegyvidéki vásárolók elismerésére emlékeztető, bejárati ajtóra helyezhető emblémát adott át a nyertesnek.

A polgármester arról számolt be, hogy korábban a helyi cukrászdákra, pékségekre, fagylaltozókra, hentesekre, zöldségesekre és éttermekre adhatták le voksaikat a hegyvidékiek. A programot – amelynek célja, hogy erősítse a kerületben élők, illetve az őket kiszolgáló, itt működő vállalkozások közti kapcsolatokat – az önkormányzat folytatni kívánja: még idén a kávézók és fodrászatok is versenybe szállhatnak a Hegyvidék Legjobbja címért.
pz_pados_eniko08„Kombinált üzlet a miénk: az egyik fele virágbolt, míg a másik részén kreatív kellék, papír-írószer kapható” – mutatta be a legtöbb szavazatot elnyert vállalkozás tevékenységét Pados Enikő. Az ügyvezető elmondta: huszonöt éve lakik a Svábhegyen, és nyolc évvel ezelőtt nyitotta meg az első, apró kreatívboltját a Jókai iskola mellett, a Költő és a Felhő utca sarkán. Három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy szintén az iskola szomszédságában, a Költő és a Diana utca találkozásánál, egy évekig üresen álló, egykori hentes-, majd élelmiszerbolt helyén alakítja ki a Svábhegyi Kreatív Házat, illetve azzal szimbiózisban az új virágüzletét.

„Nagyon hiányzott a Svábhegyről egy virágos, miután a Szamos Cukrászda melletti bolt bezárt évekkel ezelőtt. A virágüzlet iránti igénnyel magam is gyakran szembesültem: például amikor egy virággal díszített kaspót helyeztem ki a kreatívbolt dekorációjaként, voltak, akik a növényt szerették volna megvásárolni” – mesélt az új profil kialakításának mozgatórugóiról a cégvezető.
pz_pados_eniko09Pados Enikő, mint mondta, virágosként is vásárlói szemszögből próbálja kínálatát, szolgáltatásait folyamatosan fejleszteni, arra törekszik, hogy minden korosztály megtalálja nála azt, amit a különböző alkalmakra keres. Igyekszik a legjobb minőségű áruhoz hozzájutni: a virágokért személyesen megy el hetente kétszer, hogy mindig a legfrissebbeket kínálhassa a hozzá betérőknek.

„Nem számítottam rá, hogy mi nyerjük el a Hegyvidék Legjobbja címet” – vallotta be az ügyvezető, aki köszönetet mondott minden szavazónak. Az eredményükhöz szerinte nagyban hozzájárult, hogy túlnyomórészt visszatérő vevőik vannak – sokan érkeznek a Jókai iskolából, az istenhegyi plébánia közösségéből és a környékről –, illetve bevált a kreatív áruk és a virágok kombinált kínálata. A virágüzlet maga is helyszíne kreatív foglalkozásoknak, amelyeket jelenleg hetente kétszer tartanak, ám szeretnék további napokra is kiterjeszteni a kiscsoportokban zajló kézműves programokat.

Az üzlet vezetője hangsúlyozta, hogy az eredmények mögött egy csapat áll, rajta kívül még öt ember dolgozik a vevőkért. Külön kiemelte Zsebesi Attila virágkötő munkáját, aki lenyűgöző kreativitással készíti az alkalmakhoz és személyekhez illő csokrait. Munkatársa egy egészen friss, kiemelkedő szakmai sikerrel is büszkélkedhet: a Papp László Budapest Sportarénában idén rendezett Esküvő Kiállításon, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete által meghirdetett versenyen ő vihette el a közönségdíjat az egyedi megjelenésű menyasszonyi csokrával.