Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A legjobbjaink

fagyizo10b

A hegvyidékiek kedvence a Fragola fagylaltozó

Alig több mint egy éve üzemel a Kiss János altábornagy utcai Fragola, de különleges kínálatának köszönhetően máris annyi rajongója van, hogy toronymagasan a legtöbb szavazatot kapta a fagylaltozók kategóriájában meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A díjjal járó oklevelet Pokorni Zoltán polgármester adta át Török Balázs tulajdonosnak.

„Joggal lehet büszke a Fragola a legjobb hegyvidéki fagylaltozó címre, hiszen roppant kedveltek a minőségi alapanyagokból készült fagylaltjai. A hely népszerűségét érzékelteti, hogy a július közepétől augusztus végéig tartó szavazáson a Kiss János altábornagy utcai üzlet ötször annyi voksot kapott, mint a második helyezett” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester a díjátadón. Hozzátette, hogy a kínálatában és megjelenésében egyaránt igényes fagylaltozó mára az itt élők találkozóhelyévé is vált, így szervesen kapcsolódik a közvetlen környezetében kialakított közösségi terekhez, a megújult Margaréta játszótérhez, valamint a tavaly átadott Városháza térhez.
„Hálásak vagyunk a Hegyvidék közönségének, hogy ránk szavaztak” – fogalmazott Török Balázs, aki feleségével, Tihanyi Eszterrel közösen tulajdonosa a Fragola-hálózatnak. Felidézte: öt éve nyitották meg az első fővárosi boltjukat, míg a Hegyvidéken tavaly nyáron adták át a Kiss János altábornagy utcai üzletüket. Mint mondta, mesterséges színezőanyagoktól, aromáktól mentes fagylaltjaikat saját maguk fejlesztik és gyártják. Ma már több mint százféle fagylaltot kínálnak, a bevált ízek pedig cukor- és laktózmentes változatban is kaphatók. Mindegyik ízhez prémium minőségű alapanyagokat használnak; a pisztáciát Szicíliából, a mogyorót Piemontból hozzák, míg az egzotikus gyümölcsök közül a sokak által kedvelt mangót és maracuját Brazíliából szállítják.
fagyizo04k

A Kiss János altábornagy utcai boltban a fagylaltok, frissen préselt zöldségek és gyümölcsök mellett már gofri és desszert is kapható. Ősztől további újdonságok várhatók, amelyekből szeptember 9-én, péntek délután az üzletben és annak teraszán rendezendő Fragola Pikniken kaphatnak ízelítőt a vendégek.

A tulajdonos szólt arról is, hogy a vendégek közreműködésével folytatni szeretnék karitatív programjukat: aki egy fagyi árát jótékony célra fordítaná, megvásárolhat egy gombócot szimbolizáló mágneskorongot, ami felkerül az üzletben elhelyezett adománytáblára. A felajánlásokból összegyűlt pénzt – amit a Fragola minden alkalommal jelentős összeggel egészít ki – időről időre más és más nemes célokat megvalósító alapítványnak adják.
Az elmúlt hónapokban a hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatását, autisták lakóotthonainak fenntartását, valamint a leukémiás gyerekek rehabilitációját segítő Démétér-ház bővítését támogatták. Legutóbb egy hegyvidéki intézmény javára indítottak gyűjtést: a Vakok Batthyány László Gyermekotthonában nevelkedő, halmozottan sérült gyerekek kaphatják majd meg a Fragola és a vendégek közös pénzadományát.

z.

A_hegyvidekiek_kedvence_a_Fragola_fagylaltozo2

Meghívó! Ezúton szeretnénk megköszönni a Hegyvidék lakóinak megtisztelő elismerését! A FRAGOLA elnyerte „AZ ÉV KEDVENC HEGYVIDÉKI FAGYLALTOZÓJA” címet! Ennek örömére fagylaltozónk szeretettel meghívja a XII. kerületi lakosokat szeptember 9-én 16 órától a „Vidám őszi ízek kóstolójára”! Mindenkit szeretettel várunk! Fragola Fagylaltozó XII., Kiss János altábornagy utca 54.