Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A legjobbjaink

makk1

A Makk VII a hegyvidékiek kedvenc étterme

 A kerületben élők szavazatai alapján a Makk VII kapta a Legjobb Hegyvidéki Étterem címet. A nagymúltú, tradicionális magyar ételeket kínáló vendéglő tulajdonosai Pokorni Zoltán polgármestertől vehették át az elismerő oklevelet és a győzelmet hirdető matricát.

Az önkormányzat 2015-ben indította el nagysikerű, közösségformáló versenyét, a Hegyvidék Legjobbjai elnevezésű programot, amelynek keretében a kerületben élők dönthetik el, hogy melyik üzlet, vendéglátóegység kapja a győztesnek járó elismerést. „Az Alagút utcai étterem reklámja ütött szöget a fejemben, ami így hangzott: »Az utca legjobb kocsmája, kiváló a konyhája« - ironikus volt a szlogen, hiszen az utca csupán két házból állt. Úgy gondoltam, ha egy utcának lehet kedvenc helye, akkor a kerületnek is” – beszélt a díjátadón a népszerűségi verseny ötletéről Pokorni Zoltán.

makk4

A Szamos Marcipán Szépkilátás Marcipán a cukrászdák, a Daily Pékség a pékségek, a Fragola fagylaltozó a fagylaltozók, a Molnár Hús és Hentesárú a hentesek, valamint a Gáborvár bt. a zöldségesek kategóriájában bizonyult a legnépszerűbbnek. Idén ősszel a legjobb hegyvidéki éttermet választhatták meg a voksolók – a szavazatok alapján a nyertes a nagymúltú, tradicionális magyar ételeket kínáló Makk VII lett, amelyet tavaly óta új tulajdonosok irányítanak.

„Fontos, hogy hol futunk össze, hol költjük el a családi vacsoránkat, hova járunk fagylaltozni. Ezek a helyek közösségképző szigetek, mindennapi életünk részei. Hangulatuk van, érzelmeket ébresztenek, ismeretségeket, barátságokat szőnek. A versenynek köszönhetően az emberek kiállhatnak a maguk kedvence mellett. Nehéz lenne megmondani, hogy melyik a Hegyvidék legjobb étterme, de azt most már biztosan tudjuk, hogy melyik a legnépszerűbb” – fogalmazott Pokorni Zoltán, akit személyes élmények is fűznek a Makk VII vendéglőhöz: „Az étterem évtizedek óta működik. Emlékszem, gyerekkoromban sokszor elsétáltunk előtte, amikor a nagymamámhoz mentünk. A Makk VII már akkor is fogalom volt. Később esküvőkre, rendezvényekre jártunk ide. Minden bizonnyal sokakat köt valamilyen szép emlék a vendéglőhöz”

makk2

A Kiss János altábornagy utca 59 alatti étteremet a helybéliek igen jól ismerik – sokak szerint itt készül az ország legfinomabb rántott borjúlába. „Vendégeink minden rezdülésére figyelünk, meghallgatjuk a javaslataikat. Csapatunkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. Fantasztikus érzés, hogy mi nyertünk. Az elismerés erőd ad nekünk ahhoz, hogy még nagyobb erőbedobással folytassuk a munkánkat” – mondta Bornemissza Tímea, az étterem társtulajdonosa, miközben büszkén figyelte a Makk VII dicsőséges győzelmét hirdető elismerő oklevelét.