Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A legjobbjaink

legjobb_zoldseges06_660

Gábor Mátyás a Hegyvidék legjobb zöldségese

A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére a „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A közel négyszáz vásárlói voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta meg, így ennek vezetője, Gábor Mátyás vehette át a Legjobb hegyvidéki zöldséges üzlet címmel járó oklevelet.
„Amikor az üzletek közül kiválasztjuk a kedvencünket, nemcsak a termékeket hasonlítjuk össze, hanem az ott dolgozókat is. Így alakul ki bennünk kötődés egy-egy helyhez, és válhat otthonossá a lakókörnyezetünk” – mondta el a díjátadó alkalmából Pokorni Zoltán, aki szerint egy zöldséges nem feltétlenül bír óriási közösségépítő erővel, kicsivel azonban igen, amit ugyanúgy érdemes megbecsülni: ennek jele, hogy a mostani szavazáson is több százan vettek részt. A polgármester úgy látja, hogy a zöldségesek versenyének győztese, Gábor Mátyás is „tud valamit a maga kedvességével, fiatalságával, ami a hozzá betérők számára nemcsak rokonszenves, hanem elég erős ahhoz, hogy vegyék a fáradságot, és szavazzanak rá.”legjobb_zoldseges08„Gyermekkorom óta a helyen élek: a KFKI-lakótelepen nőttem fel, most a Pipiske utcában lakom a családommal. Szüleim a nagyszülőkhöz hasonlóan a KFKI-ban dolgoztak, édesapám anyagbeszerzőként, édesanyám pedig mint vegyész az Izotóp Intézetben” – mesélt magáról és a családjáról a díjazott. Gábor Mátyás elmondta, hogy a környékhez való kötődése egyértelművé tette számára, hogy itt is akar dolgozni. Így határozta el tíz évvel ezelőtt, hogy újranyitja a Szépkilátás utcában az akkor már évek óta zárva tartó zöldséges üzletet.
A kereskedő úgy véli: sikerében fontos szerepet játszik, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze őt is nagyon sokan ismerik. Emellett az is népszerűvé tette a boltját, hogy házhozszállítást is vállal. Ezt a lehetőséget főként az idősek veszik igénybe, akik nem mindig tudják megoldani, hogy ellátogassanak hozzá zöldségért, gyümölcsért.gabor_matyas_es_imre02A „Hegyvidék legjobbjai” program az önkormányzat tervei szerint hamarosan újabb szavazással folytatódik. Ősszel a legjobb kávézót, télen pedig a legjobb éttermet választhatják ki voksaikkal a hegyvidéki vendégek.