Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Önkormányzat

Tudományos előadásoktól a klubokig, tornákig, kiállításmegnyitókig, irodalmi délutánokig vagy éppen kézműves-foglalkozásokig, számos programlehetőségből választhatnak a több mint öt éve, jelenleg a Böszörményi úton működő Kulturális Szalonba látogatók. Régi igény volt, hogy a Szalon egy új, szebb, korszerűbb, méltóbb helyre költözzön.

Hangulatos, kedves kis közösségek alakultak ki, emellett sok civil körnek, egyesületnek, baráti társaságnak ad otthont az intézmény a Szupernagyi népdalkörtől kezdve a MOM-nyugdíjasokon át a Magyar Rákellenes Ligáig.
Régi igény volt, hogy a Szalon egy új, szebb, korszerűbb, méltóbb helyre költözzön.
Ebben nyújt segítséget a főváros által kiírt TÉR_KÖZ elnevezésű pályázat, amelynek alapvető célkitűzése volt a közösségi tereket fejlesztő programok támogatása.
 
Az önkormányzat melletti új „Városháza tér” kialakításával kapcsolatban 2015-ben az a döntés született, hogy a Kiss János altábornagy és Törpe utca sarkán álló, üres, rendkívül rossz állapotú és kihasználatlan önkormányzati épület helyére egy, a térhez és annak közösségi funkciójához kapcsolódó olyan új épület kerüljön, amely illeszkedik a városképbe, és amelyben a régóta méltatlan körülmények között működő Kulturális Szalon új helyet kap. Az önkormányzat 45 millió forint támogatást nyert a beruházás megvalósításához.
A terveket az önkormányzat számos fórumon bemutatta, és a lakossági igényeket is figyelembe véve jelentős változtatásokat kért a tervezőtől annak érdekében, hogy az itt élők és az önkormányzat elképzelései minél jobban találkozzanak.
 
Az új tervek alapján 2017. március 8-án megkezdődtek az építkezési munkálatok.

Építtető: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat
Kivitelező: Archibona Kft.
Műszaki Ellenőr: Hegyvidéki Városfejlesztési Nonprofit Kft.
Felelős építésvezető: Böhm Róbert
 

„A Hegyvidéki Kulturális Szalon létrehozása” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.