Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Felhívások, pályázatok

A projekt megnevezése: BeePathNet – Enriching the Urban Jungle with Bees / Méhbarát Kerület Program – Gazdagítsuk Méhekkel a Várost!


BPN_banner_with_tageline

Vezető partner: Ljubljana Város Önkormányzata

Projekt partner: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzata

A projekt azonosítója: URBACT III - 4042

Megvalósítási időszak: 2018.12.04. – 2021.06.04.

A projekt teljes partnerséget érintő költségvetése: 628.086,60 EUR

ERFA: 474.566,04 EUR

Projekt összköltség – Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzata: 77.300 EUR

Uniós támogatás összege – Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzata: 54.110 EUR

Önerő: 23.190 EUR

Támogatás intenzitása: 70%

 

A BeePathNet projekt az URBACT III Transzfer-hálózat (jó gyakorlat átvétel) programon belül valósul meg az Európai Unió társfinanszírozásával.

A BeePathNet projekt keretében a városi méhészkedés Ljubljana városa által kifejlesztett és sikerre vitt holisztikus megközelítését tanulhatja el 5 európai város a szlovén fővárostól, amelyben az Önkormányzat, mint projekt partner vesz részt. A Projekt további partnerei: Cesena (Olaszország), Bydgoszcz (Lengyelország), Nea Propontida (Görögország), Amarante (Portugália).

 

A projekt a fenntartható városi méhészkedés megalapozását és fejlesztését célozza. A méhek és más beporzó rovarok népszerűsítése az egész város bevonásával, valamennyi szereplővel és érdekelttel együttműködésben valósul meg, ezáltal egy fenntarthatóbb és élhetőbb városi környezet felé teszünk lépéseket, a természeti erőforrások megóvását, a biológiai sokféleség fejlesztését szolgáljuk.

 

Valamennyi projekttevékenység az 5 partnervárosban működő, helyi támogató csoportok tagjainak és a csoport koordinátorának erőforrásaira összpontosít, annak érdekében, hogy elsajátítsák és hatékonyan alkalmazzák mindazokat a készségeket és mindazt a tudást, amelyek segítségével megteremtik a városukban a beporzó barát kerület és a méhészkedés holisztikus megközelítésének feltételeit és tovább fejlesztik azokat.

A projektmegvalósítás során számos tematikus találkozót és eseményt szervezünk, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt, és más városokban is terjesztjük a mozgalmat.

 

A nemzetközi projektet Budapest, XII. kerületben a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája koordinálja.

 

Honlap: https://urbact.eu/beepathnet

Facebook: https://www.facebook.com/BeePathNet/?ref=bookmarks

Twitter: https://twitter.com/hashtag/beepathnet 

Kapcsolat: Varga Attila, projektkoodinátor, varga.attila@hegyvidek.hu