Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Felhívások, pályázatok

LIFE Városi Eső - LIFE20 CCA/HU/001774 – LIFE in RUNOFF


Vezető partner: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

Megvalósítás helyszíne: Budapest, Magyarország
Teljes projekt költségvetés: 3,053,810 Euro (EU hozzájárulás 55%)

Hegyvidéki Önkormányzat költségvetése: 1 212 390 Euro (EU hozzájárulás 55%)

Időtartam: 2021. július 1. – 2025. június 30.

 

VE-LOGO-szlogen-FULL_COLORS-HU-RGB

A Hegyvidéki Önkormányzat (XII. kerület) vezetésével, Erzsébetváros (VII. kerület), Pestszentlőrinc-Pestszentimre (XVIII. kerület), a Fővárosi Önkormányzat, a Klímabarát Települések Szövetsége valamint a Trinity Enviro Kft. együttműködésével 2021 és 2025 között részben uniós forrásból megvalósuló “LIFE – Városi Eső” projekt fő célja a városi klímaadaptáció támogatása csapadékkezelés terén a zöld és kék infrastruktúrák közötti szinergiák megtalálásával és ezek erősítésével.

A természetközeli és technológiai megoldásokat egyesítő megközelítés révén hatékonyan csökkentjük a hirtelen lezúduló csapadék káros következményeit. Sérülékenységvizsgálatokkal azonosítjuk be a beavatkozási pontokat a Fővárosban és kisebb léptékben a Hegyvidéken, majd különböző demonstrációs elemekkel mutatjuk be a szakma, döntéshozók és városlakók számára a városi esővízkezelés lehetőségeit. Célunk, hogy a célcsoportjaink a projekt végére az esővizet értékként kezeljék, ugyanakkor tisztában legyenek és alkalmazzák is a hirtelen lezúduló csapadék káros következményeit csökkentő és az ezeket megakadályozó megoldásokat.

A projekt során fentiekhez nemzetközi és hazai jó gyakorlatokra támaszkodunk, illetve az IPCC 2014-es jelentésére. Nem csupán technikai megoldásokat alkalmazunk, de igyekszünk hatást gyakorolni a döntéshozókra annak érdekében, hogy a hatékony városi csapadék kezelés érdekében új szabályozások és irányelvek szülessenek meg. A projekt céljai még, hogy az Európai Uniós klímaadaptációs stratégiának megfelelő, más önkormányzatok által is alkalmazható eszközöket mutasson be, illetve a lakosság és döntéshozók érzékenyítése mellett a szakma számára hasznos tudásanyagot hozzon létre.

Honlap: https://varosieso.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/varosieso

Kapcsolat: Hamza Zsófia projektkoordinátor hamza.zsofia@hegyvidek.hu

Rózsa Zoltán szakmai vezető rozsa.zoltan@hegyvidek.hu

EU_tarsfinanszirozas 
A projekt a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.