Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Felhívások, pályázatok

KEHOP-5.2.9-16-2016-00092 - A SVÁBHEGYI BÖLCSŐDE ÉS A FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

letoltes

A kedvezményezett neve: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

A projekt címe: A Svábhegyi Bölcsőde és a Fekete István Általános Iskola energetikai fejlesztése

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.9-16-2016-00092

A szerződött támogatás összege: 201 265 235 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Svábhegyi Bölcsőde épületével valamint a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola épületével kapcsolatban szükségessé vált az épület energetikai tulajdonságainak a mai kor elvárásainak megfelelő fejlesztése. Mindkét ingatlan esetében a régi homlokzati nyílászárók elavultak, a működésükkel folyamatos problémák merültek fel. Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat elvégeztette az energetikai auditálást, amelyből kiderült, hogy a Svábhegyi Bölcsőde jelenlegi energetikai minőség szerinti besorolása "JJ", míg a Fekete István Általános Iskoláé" GG" besorolású.Az iskolák állami fenntartásba vételét követően az iskola épületek fenntartása továbbra is a Hegyvidéki Önkormányzat feladata volt 2016 végéig, így a fenti két intézménynek otthont adó épület energetikai felújítására irányuló pályázatot adott be. A pályázat beadását megelőzően feltételes közbeszerzés lefolytatását követően a nyertes ajánlattevővel Önkormányzatunk feltételes vállalkozási szerződést kötött.

A pályázat tárgyát képező fejlesztés során a nyílászárók cseréje által új, hőszigetelt, fokozott légzárású, műanyag kültéri nyílászárók kerülnek beépítésre. A fejlesztés része a homlokzat utólagos szigetelése: a homlokzati falakat a Svábhegyi Bölcsőde épülete esetében 12 cm vtg., a Fekete István Iskola épülete esetében ásványi szálas homlokzati hőszigetelő rendszerrel kell ellátni. A lábazati részen 60 cm magasságban 8 cm vtg. zártcellás érdesített XPS hőszigetelő lapokat kell elhelyezni. A lapos tető hőszigetelését a Svábhegyi Bölcsőde épülete esetében egyenes rétegrend szerint 25 cm vtg. lépésálló, a Fekete István Iskola épülete esetében fordított rétegrend szerint 15 cm vtg. polisztirolhab szigetelő lemez elhelyezésével kell kialakítani. Napelemes rendszer kiépítése is megvalósul: a Svábhegyi Bölcsőde épületének lapos tetején 86 db polikristályos minimum 260 Wp teljesítményű napelem modul, a Fekete István Iskola épületének lapos tetején 108 db polikristályos minimum 260 Wp teljesítményű napelem modul kerül elhelyezésre egyedileg kialakított tartószerkezetre

A jelentős energia megtakarítást (1540,49 GJ/év energia megtakarítás), valamint megújuló energia-termelést (0,0502 MW/év), s ezáltal mind a környezet védelmét (108,43 t/év ÜHG kibocsátás csökkenés), mind a rezsiköltségek jelentős és tartós csökkenését eredményező, állagjavító hatású fejlesztések közül a Fekete István Iskola esetében 2017 nyarán, a tanítási időszakot követően kezdődnek meg, és a tervek szerint a tanítási szünet időtartama alatt véget érnek az építési munkálatok, míg a Svábhegyi Bölcsőde esetében 2018 tavaszán kezdődnek meg a munkák és a nyár folyamán be is fejeződnek.