Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Táltos óvoda

Óvodavezető: Szabó Mónika TALTOS_logo-227x227
Székhely: 1124 Budapest, Lejtő út 41.
Tel.: 319-3051, 319-3416
Tagóvoda: Táltos Óvoda Csikó Tagóvodája, 1124 Budapest, Meredek u. 1.
Tel.: 319-31-96
E-mail: taltos.ovoda(kukac)hegyvidek.hu
Honlap: www.taltosovoda.eu
Engedélyezett csoportok száma Max./min. csoportlétszám Engedélyezett férőhelyek száma
6 20-25 150
4 20-25 100

A Táltos Óvoda 1980-tól működik, a forgalomtól távol, de jól megközelíthető helyen. Az épületet 2004-ben felújították, kibővítették. A kétszintes, hatcsoportos épület lépcsőházában csúszdán is közlekedhetnek a gyerekek

2009 szeptemberétől Táltos Csikó Tagóvodával bővültünk. A felújított épületben négy különböző színű csoportszobát, orvosi szobát és tornatermet alakítottak ki. Valamennyi csoportszobához játszógaléria, külön öltöző és fürdőszoba tartozik.

Játékokkal gazdagon felszerelt, tágas, világos termekben tölthetik a gyermekek a napot. Gyönyörű kertben számtalan sporteszköz, tornaszer biztosítja a sokoldalú mozgást, a testedzést.

A terepviszonyok lehetővé teszik a nagy mozgásigény kielégítését és a nyugodt, elmélyült játékot egyaránt (lejtős, sík, füves, gumitéglás, csoportonként tágas homokozó). Nyáron hatalmas napernyőkkel védjük a gyerekeket a nap káros sugaraitól.

Mindkét óvodában sószobát alakítottunk ki a fertőzéses megbetegedések megelőzésére. Közel két tonna parajdi só felhasználásával készült, ahol a sópadló durvára őrölt sóra rakott sótéglákból áll, míg a sófalban sórögök találhatók, amelyek óriási felületen érintkeznek a szoba levegőjével, megtöltve azt a jótékony hatású negatív só ionokkal. A száraz só ionok a légutak legmélyére lejutva fejtik ki tisztító, fertőtlenítő hatásukat. A sószobában minden csoport számára hetente tartunk zenei és irodalmi foglalkozásokat 20-20 perces időtartamban.

Pedagógiai programunk

A Táltos Óvoda pedagógiai programja nevelés- és gyermekközpontú, a tevékenységeken keresztül, a tevékenységek által a nevelést tekinti alapvető feladatának. A tevékenységközpontú óvodai nevelés célja a 3-7 éves korú gyerekek társadalmi gyakorlatra való felkészítése: teljes gyermeki személyiségének fejlesztése, az életre való felkészítése. A Táltos programban e célkitűzések mellett hangsúlyosan jelenik meg az egészséges életmódra nevelés, mert azt valljuk, hogy az egészséges életvitel erőteljes hatással van a szellemi fejlődésre is.

Gyermekeink minden nap játékos mozgás foglalkozáson vesznek részt, amelynek szerves része tartásjavító gyakorlatok végzése.

A gyermekek napirendjét úgy állítjuk össze, hogy számukra nyugalmat, biztonságot adjunk. Komplex tevékenységek szervezésével szeretnénk minél több ismerethez juttatni őket, de szem előtt tartjuk, hogy számukra legfontosabb a játék. Egyéni tulajdonságaikat maximálisan figyelembe vesszük, ha szükséges fejlesztő foglalkozásokon segítünk a felzárkózásban (egyéni fejlesztés – fejlesztőpedagógussal).

Intézményünkben a gyermekek étkezését az FH Gasztro Kft. biztosítja. Gasztroenterológiai szakvélemény alapján a konyha egyéni étrendet biztosít a táplálékallergiás gyermekeknek dietetikus segítségével.

A célok megvalósulását szolgálják az óvoda XXI. századnak megfelelő sport és játék felületei, valamint korszerű eszközállománya: gumitéglás sportpálya, mászófal, kosárlabdapálya. A hagyományos természetes anyagú játékokon túl a számítógép óvodai felhasználása is segíti fejlesztő munkánkat.

A beszédhibás gyermekekkel a Pedagógiai Szakszolgálat logopédusa foglalkozik mindkét óvodában. Felmérés alapján szűri ki a fejlesztésre szoruló gyermekeket.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kiépítését, együttnevelésre törekszünk!

Hagyományaink:

 • Családi Sportnap

Ősszel és tavasszal egy-egy szombat délelőtt az óvoda kertjében játékos mozgásos testnevelési feladatok szervezése a családoknak.

 • Karácsonyi Vásár

Gyermekek, szülők, és az óvodapedagógusok közösen karácsonyi ötletekkel készülünk az óvodai „Vásárra”, amelyen minden csoportban bárki hozzájuthat a közösen készített meglepetésekhez, karácsonyi ajándékokhoz.

 • Anyák Napja
 • Csoportonként szervezett ünnepi, családi programok.
 • Gyermeknap

Közös játék a gyermekekkel az óvoda kertjében – minden gyermeknek ajándékkal kedveskedünk. Meglepetés programot szervezünk a gyerekeknek.

 • Kerti Parti

Óvodaszintű program a szabadban, amelyen a nagycsoportosokat búcsúztatjuk és a gyermekek búcsúznak óvodájuktól. Záró program: gyermekek megvendégelése csoportonként a szülők bevonásával. Zenés-táncos program a családokkal.

 • Egészséges életmód egyéb programjai

Kihívás napja, közös kirándulások csoportonként a mozgás, a sport jegyében.

Ünnepeink:

 • Mikulás
 • Karácsony
 • Farsang
 • Március 15.
 • Anyák napja
 • Kerti parti – Nagycsoportosok búcsúztatója

Természeti jeles napok:

 • Állatok világnapja
 • Víz világnapja
 • Föld napja
 • Madarak és fák napja

Az óvodánk iránt érdeklődő családoknak online betekintési lehetőséget biztosítunk óvodáink életébe:

2024. április 26.-án, PÉNTEKEn 9-12 óráig.

Reméljük, hogy a pedagógusok és a szülők

jó együttműködésének eredményeképpen minden nap kiegyensúlyozott, életvidám, boldog gyermek tér haza az óvodánkból!

Táltos Óvoda

taltos1

Táltos Óvoda Csikó Tagóvodája

taltos2

Táltos Óvoda, tornaterem

taltos3

Sószoba

taltos4

Táltos Csikó Tagóvoda, játszóudvar

taltos5

Táltos Mozaik

taltos6