Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Pannonia Sacra Katolikus Óvoda

Fenntartó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága PANNONIA_logo
Cím: 1125 Budapest, Diana u. 15/A
Telefon: +36 30 964 8897; +36 1 408 6746
E-mail: bujdoso.ildiko@ovoda.pannoniasacra.hu
Honlap: www.pannoniasacra.hu

A Pannonia Sacra Katolikus Óvoda nyugodt, csendes helyen, tiszta levegőjű, zöld környezetben a Svábhegyen épült új óvoda, amely kapuit 2021 szeptemberében nyitotta meg az óvodások és családjaik előtt.
A kétszintes, modern épület belső terei tágasak, világosak, a csoportszobák közvetlenül a kertbe nyílnak.

pannon01

A korszerűen felszerelt óvoda bútorai, berendezési tárgyai a kisgyermekek életkori sajátosságihoz igazodva biztonságot adó, vidámságot sugárzó, kényelmes belső tereket biztosítanak, amelyekben gazdag játéktárral, irányított és kötetlen játékos foglakozásokkal segítjük a kicsik fejlődését.

A mozgásra és a sportolásra az óvoda teraszos elrendezésű, fákkal körülvett kertjében, esős, hideg napokon önálló tornatermében van lehetőség.

Ebben az egészséges, motiváló környezetben, mosolygós óvó nénik, dadus nénik, imádságos lelkülettel teremtenek elfogadó, szeretetteljes, családias légkört az ovisok számára.


pannon02

Az óvodai életben nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekkel a családi nevelésre épülve közösségben megéljük és megerősítsük keresztény hitünket, ápoljuk, nemzeti hagyományainkat és kultúránkat.

Játékos foglalkozásokkal, sok mozgással, néphagyományok átörökítésével neveljük a gyermekeket és segítjük egyéni fejlődésüket, képességeik felfedezését és kibontakoztatását. Figyelmet fordítunk a gyermekek érzelemvilágának verseléssel, énekléssel, tánccal, közös zenéléssel és imával történő formálására.

A hagyományos óvodai módszertani tevékenységek mellett, lehetőséget biztosítunk külön úszásra, fejlesztő tornára, néptánc, balett és „Madárovi” foglalkozások igénybevételére.

Fontos számunkra a környezettudatos magatartás kialakulása, ahol tekintettel vagyunk a fenntartható fejlődés szempontjaira, ahol gazdagítjuk a kisgyermekek tudását a környezetvédelem fontosságáról.

Az új óvoda a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolához tartozik, amellyel szoros kapcsolatot alakítunk ki a gyermekek óvoda- iskola átmenet, minél gördülékenyebb megvalósításához.

Az iskolával való közvetlen kapcsolat, a közös ünneplések és hagyományápoló programok segítik az óvodások felkészülését a könnyű, és sikeres iskolakezdésre.

Az új óvodában három csoportban folyik a nevelés. Egy csoportba 25 óvodást tudunk fogadni.

pannon03