Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

A-Z Óvoda és Nemzetközi Bölcsőde

Óvodavezető: Knapp-Gyöngyösi Edina A-tol_Z-ig_logo-color
Cím: 1125 Budapest, Zsolna utca 2.
Tel.: 212-0133
E-mail: info@atoz.hu
Honlap: www.atoz.hu
Fenntartó: A-Z Oktatási Alapítvány
Óvodai csoportok száma Max./min. csoportlétszám Óvodai férőhelyek száma
5 14-19 95

Az A-Z Nemzetközi Óvoda 2002 őszén nyitotta meg kapuit, majd 2008-ban tovább bővült két bölcsődei csoporttal. A Zsolna utcai ingatlanunk ideális helyszín, 800 m² alapterületével, tágas és világos foglalkoztatóival és a közel 4000 m² napos kertjével, ahol varázslatos környezetet alakítottunk ki a gyermekek számára. Az udvaron két óriási, bölcsődés és óvodás korosztályra szabott játszótér, motoros pálya, műfüves focipálya, erdei- és szánkópálya várja a fáradhatatlan csemetéket.

Abban hiszünk, hogy a gyermekek nevelésének és oktatásának legjobb módja a játék. A játék amellett, hogy a legjobb önkifejező-, a legfontosabb eszköz is a gyermekek számára mind maguk, mind a környezetük és a körülöttünk lévő világ tevékeny megismerésére, és egyben a legjobb mód is az alapvető ismeretek elsajátítására és új készségek megtanulására is.

Az intézményünkbe járó gyermekek és a pedagógusok közössége igazán nemzetközi, több mint 20 különböző nemzetiség képviselteti magát intézményünkben. A világ szinte minden tájáról érkeznek hozzánk családok, ezért rendkívül fontos szerepet kap a nevelési programunkban a más nemzetiségek és kultúrák megismerése és tisztelete.

Az oktatási programunk kialakításánál erősen koncentráltunk arra, hogy a későbbi iskolakeresés során számos alternatíva (kétnyelvű, idegen nyelvű, magyar nyelvű illetve alternatív oktatási rendszer) közül választhassanak majd a magyar és kétnyelvű családok.

A napi testnevelés mellett a nagy- és a középső csoportosokat hetente visszük úszni, és minden nap több különóra lehetőség közül választhatnak a gyerekek: tánc, dzsúdó, jóga, játékos torna, zongora, sakk és művészeti foglalkozás.

Arra törekszünk, hogy a gyerekek lehetőleg minél több új készséget és tudást sajátítsanak el, és kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy fontos emberi tulajdonságokkal és értékes viselkedési formákkal ismerkedjenek meg, mint a türelem, felelősségtudat, figyelmesség, gondoskodás, önállóság, koncentráció, önfegyelem, önbizalom és a csapatmunka.

A játék illetve a játékos környezetben tanulás képezi az alapját a pedagógiai programunknak is, ami a ’Boldog Óvodás Évek’ címet kapta. Elsődleges küldetésünk, hogy a gyermekek mindennapjai vidám környezetben, sok szabad, gondtalan, kreatív játékkal, és érdekes, ösztönző, természet közeli és gyakorlatias fejlesztő foglalkozásokkal teljenek, lelkes és gondoskodó szakemberek segítségével, sok-sok mókázással egybekötve.