Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Osztrák-Magyar Óvoda

Óvodavezető: Rezsdovics Rita cropped-OMO-logo-transp-2-142x92
Cím: 1126 Budapest, Orbánhegyi út 37.
Tel.: 356-39-65
E-mail: info@osztrakmagyarovi.hu
Honlap: www.osztrakovi.hu
Fenntartó: Osztrák-Magyar Óvodai Alapítvány

Az óvoda a Keresztény Iskolatestvérek tulajdonába tartozik, s így része a világszerte megtalálható De La Salle intézményrendszernek. Családias légkörű, kétnyelvű intézmény 3-6 éves gyermekek számára. Német és magyar anyanyelvű gyermekek látogatják a két vegyes korosztályú csoportot. Mindkét csoportban két óvónő gondoskodik róluk.

Az intézményben a kicsik sokoldalú lehetőséget kapnak a kiscsoportos játékra és mozgásigényük kielégítésére is. Ehhez rendelkezésükre állnak csoportszobák, megfelelő hellyel a különféle tevékenységekhez, egy több célra használható foglalkoztatóterem, tornaterem és egy nagy udvar.

Az óvodában minden gyermek olyan személyiséggé válhat, aki önálló cselekvésre képes, magabiztosan tevékenykedik, önbizalmat sugároz, és közössége értékes tagjaként elismerésre talál. A pedagógusok fejlesztik a gyermekek önértékelését, ami által egymással is könnyebben képesek együttműködni, társaikkal szemben toleranciát és megértést tanúsítani. Fontos, hogy minden gyermek képes legyen saját anyanyelvét használni, és így biztonságban érezhesse magát. A gyerekek lelki és testi egyensúlya érdekében napirendjüket úgy alkotják meg, hogy mind mozgásra, mind pihenésre lehetőség legyen. Mozgásigényüket nagy játszótéren és tornateremben élhetik ki.

Az intézmény bármilyen vallású családok felé nyitott. Minden gyermek Isten egyedi teremtménye, és ekképpen fogadja közösségébe az óvoda. Az egyházi évet követve a gyermekekkel, szülőkkel és lelkészekkel közösen szerveznek istentiszteleteket és ünnepségeket.