Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Óvodavezető: Merényi Szonja logo-mini
Cím: 1121 Budapest, Budakeszi út 46/b
Tel.: 275-22-40
E-mail: ovi@lauder.hu
Honlap: www.lauder.hu
Fenntartó: Világi Zsidó Iskola Alapítvány

A Lauder Óvodában zöldövezeti környezetben, egy korszerűen felszerelt villaépületben és egy új modern szárnyban, a hagyományos kis, középső és nagycsoport mellett egy vegyes életkorú angol-magyar nyelvű csoportban várjuk 2,5 éves kortól a gyerekeket. A hatodik évüket betöltött, de még óvodában maradó gyerekek „Lurkó” programunkkal hangolódnak az iskolára.

A gyerekek stabilitásra, kiszámíthatóságra, biztonságra vágynak. Ezt családias hangulatban, az egyéni sajátosságok figyelembe vételével biztosítjuk. Ennek alapja a csoportok és az óvoda közösségi légköre, a közös együttlét, a nyitottság. A családok szerves, aktív részei filozófiánknak, az óvodai életnek.

Küldetésünk a zsidó ünnepek, hagyományok átadása, a zsidó kultúra közvetítése, közös családi, óvodai ünnepek megtartása, szervezése.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek olyan nevelésben részesüljenek, ami segíti őket az önállóságuk, önkifejezésük kialakulásában. Ismerjék meg jogaikat, és éljenek is velük! Tanulják meg, hogy ők is tudnak hatni a környezetükre! Kutassanak, fedezzék fel a világot, váljanak tudóssá!

Kész válaszok helyett kérdéseket teszünk fel: ezzel a gyerekek gondolkodást provokáljuk, motiváljuk, cselekvésre sarkalljuk őket. A gyerekek ötleteit tiszteletben tartjuk. Közösen tanulunk és kutatunk a gyerekkel. Egyéni bánásmódot és differenciálást alkalmazunk. A gyerekeknek biztosítjuk, hogy érzékszerveik és mozgás útján tanuljanak, hogy beleszólhassanak a projektekbe, abba, hogy mi történik velük.

lauder

Előnyben részesítjük a többféleképpen használható, természetes, kérdezést elősegítő, újrahasznosítható, átalakítható anyagokat, játékokat, amelyek végtelen alkotási lehetőséget kínálnak.