Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Urbanisztikai beszélgetések - rendezvénysorozat

2023. február 13. (hétfő) | 16:00
Hegyvidéki Kulturális Szalon

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Urbanisztikai Beszélgetések című rendezvénysorozatunkra, amelyen a kerület urbanisztikát érintő helyzetének főbb aspektusaitt beszéljük meg meghívott szakértők jelenlétében, rövid felvezető előadás után. A beszélgetésekre a Hegyvidéki Kulturális Szalonban február 6-án, 13-án és március 13-án, délután négy és hat óra között kerül sor.

A beszélgetések házigazdája Kocsis János Balázs, egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem / Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke, a Hétfa Kutatóintézet tudományos főtanácsadója.

A február 13-i alkalom témája az élhetőség, városi szövet, kerületi alközpontok, amelyre a meghívott vendégek Albrecht Ute, vezető tervező, ügyvezető, Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft., Bojár Iván András, művészettörténész, a 10 millió fa közösség alapítója, Dúll Andrea, intézetigazgató egyetemi tanár, ELTE Ember–Környezet Tranzakció Intézet, Gerendai Károly, vállalkozó, kultúraszervező és Szabó Árpád, tanszékvezető egyetemi docens, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszék.

A március 13-i alkalom témája a zöldterületek, zöldfelületek, kerületi ellenállóképessé és élhetőség. A meghívott szakértőkről később adunk tájékoztatást.

Az első alkalommal az élhető kerület és a Hegyvidék közlekedésének kapcsolatával kapcsolatos kérdéseket, jelenségeket vitattuk meg szakértők jelenlétében. Az erről készült cikkünket ezen a linken olvashatják.
A február 6-ára meghívott vendégek: Bodor Ádám, a Budapesti Közlekedési Központ mobilitásfejlesztési igazgatója, Szele András, a Mobilissimus vezető szakértője és Vitézy Dávid, közlekedési szakértő voltak.