Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK

SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGI TAGOK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK

2024. június 9-én kerül sor az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására.

 

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése.

 

A szavazatszámláló bizottságok tagjait/póttagjait a Képviselő-testület választja meg, a tagok/póttagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.

 

Amennyiben Ön szeretne részt venni a választási bizottság munkájában kérem, jelentkezzen a szavazatszámláló bizottságba. (Ha Ön az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választásakor jelentkezett szavazatszámláló bizottsági tagnak és a Képviselő-testület által megválasztásra került, új jelentkezést nem kell benyújtania, azonban kérjük adategyeztetés céljából vegye fel a kapcsolatot a Választási Irodával a lenti elérhetőségeken.)

 

A szavazatszámláló bizottságnak az a Budapest XII. kerületben állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

 

Szavazatszámláló bizottsági tagnak adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.) vagy letölthető az alábbi linken.

 

A kitöltött adatlapot kérjük, 2024. május 10-ig juttassa el a szszb@hegyvidek.hu e-mail címre vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatára. A jelentkezéssel kapcsolatosan hivatali munkaidőben telefonon is érdeklődhet a 1/224-5923-as vagy a 70/938-9637-es telefonszámon.

 

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért tiszteletdíjban, a szavazás napján teljes ellátásában részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

 

Kérem a Tisztelt Hegyvidéki Választópolgárokat, hogy jelentkezésükkel segítsék kerületünkben a választások sikeres lebonyolítását.

 

Budapest Hegyvidék, 2024. április 17.


dr. Gottfried-Tusor Gabriella

jegyző,

a Választási Iroda vezetője