Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Rendkívüli lakbértámogatást vezet be a Hegyvidéki Önkormányzat

Rendkívüli lakbértámogatást vezet be a Hegyvidéki Önkormányzat

Mindannyiunk számára komoly nehézségekkel jár a veszélyhelyzet, sok ember egzisztenciája került, kerülhetett veszélybe az elmúlt hetekben. Az önkormányzati bérlakásokban élő bérlők közül is sokan küzdenek most anyagi gondokkal a munkájuk elvesztése vagy épp kényszerszabadságolás miatt. Önkormányzatunk mindezekre figyelemmel rendkívüli lakbértámogatást vezet be a veszélyhelyzet idejére. Fontos, hogy a támogatást a bérlőnek kell igényelni. A kérelemről a szociális helyzet mérlegelését követően a polgármester dönt. A támogatás mértéke a bérlő jövedelmétől függően a bérleti díj 20 százalékától 100 százalékig terjedhet. Fontos továbbá az is, hogy ez nem készpénzes támogatást jelent, hanem a lakbérből kerül levonásra, vagyis a bérlőnek a megítélt támogatási mértékkel csökkentett lakbért kell csak fizetnie. A rendkívüli lakbértámogatást a veszélyhelyzet fennállásának első napjától a veszélyhelyzet megszűnését követő 3. hónap utolsó napjáig lehet megállapítani.

A lakbértámogatás kibővítésével önkormányzatunk a veszélyhelyzet miatt rosszabb anyagi körülmények közé került, önkormányzati lakásban élő bérlők terheit csökkenti.

A rendkívüli lakbértámogatás mértékéről és szabályairól itt olvashat.
A rendkívüli lakbértámogatás az alábbi nyomtatványon keresztül kérelmezhető: Nyomtatvány

Kérjük a kérelmet minden esetben a Népjóléti Iroda munkatársával telefonon történt egyeztetést követően (tel.: 06/70/938-8511) nyújtsa be elektronikusan, postai úton, vagy az Önkormányzat ügyfélszolgálatán, illetve a Családsegítő Központon keresztül.