Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Nyitnak az óvodák és a bölcsődék

Nyitnak az óvodák és a bölcsődék

Régóta vártuk a napot, amikor újraindulhat az élet a Hegyvidéken is. Játszótereinket, sportpályáinkat már birtokba vehettük, Pünkösd után pedig bölcsődéink és óvodáink kapui is kinyitnak. Június 2-ától a régi rend szerint várják intézményeink a gyerekeket, azzal a különbséggel, hogy a megjelenés nem kötelező. Aki biztonságosabbnak érzi még az otthonlétet, külön igazolás nélkül is otthon tarthatja a gyermekét.

Az óvoda/ bölcsőde látogatása mellett döntő szülőktől viszont az egészségügyi előírások maximális betartását kérjük. Az óvodába belépő szülőknek kötelező a maszk viselése, a kapuban a szintén kötelező kézfertőtlenítésre lehetőséget biztosítunk.

Felhívjuk a figyelmet, hogy beteg, illetve lábadozó gyerek nem látogathatja az intézményt, és ez arra az esetre is vonatkozik, ha a gyerek szűk családi környezetében beteg, illetve lábadozó felnőtt van.

Az óvónőket, gondozónőket folyamatos teszteléssel szűrjük koronavírusra.

A nyitásig hátralévő felkészülési idő alatt az eddigi ügyeleti rend működik, vagyis a három ügyeletes óvodában ötfős csoportok várják a gyerekeket.

Az iskolákban a digitális munkarend szerint folyik az oktatás. A tanév hossza és rendje nem változik. Az utolsó tanítási nap június 15., hétfő.

Az intézmények külön igazolás nélkül fogadják a felügyeletet kérő tanulókat. Minden intézménynek a saját tanulóját - ahogy eddig is - fogadnia kell. A felügyeletet június 26-ig biztosítják az iskolák, a tanév során alkalmazott rend szerint.

Június 29-től nyári rend lép életbe.

Június 2-16. között tanulástámogatás zajlik.

Június 16. után napközis tábor, felügyelet kezdődik az iskolákban.

Június 16. után már lehet "ottalvós" tábort is szervezni.

Június 2-tól engedélyezett a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása: kiscsoportos konzultációk, egyéni felkészítés, melynek célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, estleges elmaradások pótlása, tanulók felzárkóztatása. Ez egy lehetőség, amelyet bármelyik fél kezdeményezhet.

Mivel a digitális munkarend nem változik, tanórát, tanórán kívül foglalkozást nem lehet tartani. A cél a szükséges konzultáció. Ezen időszak alatt a felügyeletet kérő tanulók számára az étkezési lehetőséget az önkormányzat biztosítja.

Hagyományos, kötelező részvételű, tömeges ballagást, évzárót nem lehet szervezni, így az iskolák egyedi módon szervezik ezeket az eseményeket.