Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Május 15-től lehet pályázni a Királyhágó téri mélygarázs parkolóhelyeire

Már lehet pályázni a Királyhágó téri mélygarázs parkolóhelyeire

A Hegyvidéki Önkormányzat az utóbbi időben több intézkedéssel is igyekezett segíteni a parkolási nehézségeken. Ezúttal egy újabb lehetőségre hívjuk fel a figyelmét.

Május 15-én nyílt meg az a pályázat, amelyen a Királyhágó téri új társasház mélygarázsában lehet parkolóhelyeket bérelni.

A lehetőséget a környék parkolási nehézségeinek enyhítése érdekében teremtette meg a Hegyvidéki Önkormányzat. Évekkel ezelőtt előrelátóan gondoskodtunk arról, hogy plusz 84 parkolóhely létesüljön a mélygarázsban a környéken élők javára.

A pályázat újdonsága, hogy aki parkolóhelyet szerez, egyben azt is vállalja, hogy nem veszi igénybe az ingyenes közterületi parkolás lehetőségét, így közel 100 parkolóhely szabadulhat fel a környéken.

Ez azért is indokolt, mert tapasztalat, hogy sokan azok közül, akik garázshoz jutnak, továbbra is az utcán parkolnak, a garázsukat pedig bérbe adják.

A nyertes pályázók havi 30 ezer forintért (+ÁFA) használhatják majd a beállókat. Az első bérbeadási időszak 2026. január 30-ig szól. (Ezt követően évente újabb pályázat keretében ugyanazok vagy mások is parkolhatnak majd.)

Túljelentkezés esetén sorsolás dönt a beállóhelyekről.

Pályázni 2024. május 15-től 2024. június 15-ig lehet.

Pályázati felhívás
Pályázati feltételek
Azon lakcímek, melyekről pályázhatnak

Pályázati űrlap kitöltése (Csak az e-ügyintézés rendszerében regisztrált ügyfeleknek)

Bízunk abban, hogy az új parkolási lehetőséggel tovább tudjuk enyhíteni a környéken élők parkolási nehézségeit.