Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Szervezet

Fonti Krisztina

7. számú választókerületprofilkep

E-mail cím: fonti.krisztina@hegyvidek.hu

Fonti Krisztina alpolgármester életrajza

Budapesten születtem 1968-ban. Tanár-közgazdász vagyok, két gyermek édesanyja. Első diplomámat az ELTE BTK-n szereztem magyar-olasz szakos középiskolai tanárként, majd néhány év elteltével a Külkereskedelmi Főiskola Marketingkommunikáció szakán posztgraduális közgazdász diplomát szereztem. Évekig dolgoztam nyelvtanárként, 2000-től pedig tudományos konferenciák szervezésével és többnyelvű kiadványok szerkesztésével foglalkoztam. Jelentős tanulmánykötetek létrehozásában vettem részt.
Gyermekkorom óta sok szállal kötődöm a Hegyvidékhez. 1998-tól lakom a kerületben, ide kötnek a hétköznapok. Ismerem az itt élő embereket, örömeiket és gondjaikat.
2006-tól képviselőként igyekszem segíteni a hozzám fordulókat problémáik megoldásában, s dolgozni azért, hogy közös környezetünk élhetőbb, szebb legyen. Fontosnak tartom a körzetemben élőkre odafigyelő képviselői munkát.
2006-tól az Oktatási Bizottság elnökeként rendszeres kapcsolatot tartottam az összes kerületi óvodával és iskolával. 2010 októberétől alpolgármesterként dolgozom. Kerületünk oktatási és közművelődési ügyeiért, az egyházakkal való kapcsolattartásért és a testvérvárosi kapcsolatokért vagyok felelős. 2014-ben ismét alpolgármesterré választottak, munkám a kerületi diák- és tömegsport feladatkörével bővült, majd 2015 szeptemberétől az egészségügyi és népjóléti ügyekért és intézményekért is én felelek a Hegyvidéken.