Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Képviselő-testület

Vágó István

VagoIstvan_VI15FB

11. számú választókerület - Vágó István (DK)

Fogadóóra: A személyes fogadóórák a járványhelyzet normalizálódásáig elmaradnak, a kérdéseket, panaszokat, egyéb információkat kérjük, email-ben küldjék el!

E-mail cím: vago.istvan@hegyvidek.hu


1972-ben gyógyszervegyészmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd a gyógyszeriparban (Chinoin gyógyszergyár), később a gyógyszer-külkereskedelemben (Medimpex) dolgozott. 1975-ben kezdte tévés pályafutását, évtizedeken át szerepelt a közszolgálati és a kereskedelmi televíziókban. Vetélkedők, ismeretterjesztő és szórakoztató műsorok kötődnek a nevéhez (pl. Álljunk meg egy szóra!). Jelenleg közéleti vitaműsorok rendszeres szereplője.

Éveken át vezette a Szkeptikus Társaságot, amelynek fő célja a racionális gondolkodás népszerűsítése, valamint fellépés az áltudományos nézetekkel, babonákkal, ezotériával szemben. A Favágók együttes névadója és basszusgitárosa volt.

Angol, német, francia és spanyol nyelvből felsőfokú és szakmai nyelvvizsgája van, interjúképesen beszél oroszul, olaszul és portugálul, foglalkozott több más, például svéd, lengyel, arab, finn, kínai nyelvvel. Négy nyelven képesített idegenvezető.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, a Pro Urbe Budapest, a Prima Primissima, a Radnóti Miklós antirasszista díj és számos szakmai díj kitüntetettje.

2010 óta nyugdíjas, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

Tagságok
Egészségügyi és Szociális Bizottság
Oktatási és Kulturális Bizottság
Jogi és Ügyrendi Bizottság