Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Képviselő-testület

Mikó Gergely

MikoGergely

6. számú választókerület - Mikó Gergely (Fidesz - KDNP)

Fogadóóra (előzetes telefonos egyeztetést kérünk: 375-7411, 06/20-357-0400): FIDESZ Iroda minden hó első szerda 16.00 - 17.00

E-mail cím: miko.gergely@hegyvidek.hu

1971-ben született a Hegyvidéken. A Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett, a Budapesti Műszaki Egyetemen okleveles építőmérnökként diplomázott, majd posztgraduális MBA-képzésen vett részt. 2016-ban, már a Normafa Park igazgatójaként, elvégezte az erdészetiszakmunkás-képzést. Okleveles közgazdász feleségével neveli két lányát.

1998 óta a Mártonhegy és az Orbánhegy városrészeket felölelő választókörzet képviselője. 1998 és 2002 között alpolgármesterként főleg a kerület infrastrukturális fejlesztésével, az intézményhálózat működtetésével és városrendezési kérdésekkel foglalkozott. 2002-ben visszatért mérnöki pályájához, és műszaki ellenőri szakvizsgát tett, jelentős beruházások ellenőrzésében vett részt.

2014-ben, majd 2019-ben megválasztották a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatójának. Az előző önkormányzati ciklusban a környezetvédelmi és közbiztonsági bizottság elnöke, továbbá az oktatási és kulturális, valamint az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság tagja volt. Jelenleg is tagja a Hegyvidéken működő Természetvédelmi Polgárőrségnek.

Tagságok:
Zöld Bizottság
Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság
Jogi és Ügyrendi Bizottság