Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kultúra

HEGYVIDÉK GALÉRIA

2


Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 13-15. – Bejárat a Királyhágó tér felől

Tel: +36 1 225 7160

Email: infohegyvidekgaleria_natur

Facebook: https://www.facebook.com/hegyvidekgaleria/

Nyitvatartás: kedd - péntek 10-18 óráig, szombat 10-14 óráig

A XII. kerület – Hegyvidék figyelemreméltó művészeti múlttal és jelennel rendelkezik. A Hegyvidék Galéria létrehozásának célja az itteni kulturális, képzőművészeti élet sokszínűségének bemutatása volt.
A Hegyvidéki Önkormányzat által alapított Galéria 1998-ban kezdte meg működését a Városmajor utca 16. szám alatt, 2017-től pedig a Királyhágó téren kialakított korszerű, modern, világos és letisztult kiállítótérben folytatja működését.
A Királyhágó téri galéria remek adottságaival és kiváló felszereltségével tökéletes otthont nyújt minden művészeti ág számára, a már elismert, kanonizált művészek, a pályájuk kezdetén álló fiatalabb alkotók, valamint a kerületi kezdeményezések egyaránt helyet kapnak a Galéria kiállításain.

A kiállításokon a látogató találkozhat a kerületben egykor, valamint jelenleg is élő és alkotó képző-, fotó- és iparművészek munkáival, de tárlatainkon feltűnnek olyan már elismert, kanonizált művészek, vagy a pályájuk kezdetén álló fiatalabb alkotók is, akik nem hegyvidéki kötődésűek. A látogatók számára a kiállításokhoz és a jelentős kerületi eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódva művészettörténeti előadásokat, könyvbemutatókat, koncerteket is szerveznek.
Rendszeresek a tárlatok ünnepi zárásaként megrendezett finisszázsok, művész-közönségtalálkozók, műteremjáró séták, művészeti vásárok. Előzetes bejelentkezés alapján tárlatvezetésre és múzeumpedagógiai foglalkozásra is várják az iskolás és felnőtt csoportokat.