Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Karácsonyi vásár


9AE99534-7FCF-47BB-A09D-11D9B532C2D9

ADVENT A HEGYVIDÉKEN

2022.11.27–12.23.

Hegyvidék, Városháza tér (1126 Budapest, Böszörményi út 23–25.)VÁSÁR • CSALÁDI PROGRAMOK • KONCERTEK • GASZTRO


“Az ajándékozás egy lelki mozdulat”


A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. A sétálgatás, kóstolgatás, a nézelődés, az ajándékkészítés, mesék tovább emelik az ünnepekre való készülődés hangulatát.

A Hegyvidéki Önkormányzat idén is megrendezi az Advent a Hegyvidéken elnevezésű vásárát, aminek újdonsága, hogy kisebb léptékű, működésében energiatakarékosabb lesz, ellenben a bensőséges hangulatra, a közösségekre, kikapcsolódásra és az ünnepre hangolódásra nagyobb hangsúlyt fektet.

A vásár kreatív és megújuló kulturális tartalommal várja a látogatókat. Fő cél, hogy egy friss, mai, ugyanakkor a karácsonyi hagyományokat megőrző eseménysorozatot kínáljon a Hegyvidéki Önkormányzat.


Az Advent a Hegyvidéken karácsonyi vásáron idén a szervezők valamivel kevesebb standot állítanak fel, így több hely marad nézelődni, kisebb lesz a tumultus, a felszabaduló helyeken pihenő és közösségi részeket alakítanak ki, ahol a látogatók nyugodtabb körülmények között fogyaszthatják el a standoknál vásárolt teát, forraltbort, és a számos streetfoodot kínáló gasztrósoknál vásárolt finomságokat.

A szűkített mennyiségű árusító stand kínálata igyekszik minden vásár-látogató igényét kielégíteni. A látogatók számos karácsonyi dísz, ajándékok, textíliák, ékszerek, játékok és kézműves termékek tömkelege között válogathatnak majd.

A szervezők nagyobb hangsúlyt fektetnek a családokra, több programot kínálnak a kisgyerekekkel érkezők számára, továbbá a kiemelt vásárnapokon (pénteken és szombaton) neves fellépőket és közreműködőket hívtak hangulatos esti koncerteket tartani.

Az energiatakarékosság jegyében idén kizárólag LED-es fényfüzéreket használnak a vásár területén, rövidebb ideig, kizárólag a nyitvatartás során lesz bekapcsolva a díszvilágítás. A melegedő pontokon is többnyire olyan eszközöket helyeznek ki a szervezők, amik kisebb energiaigényűek.

Szerdai napokon állnak színpadra a Hegyvidék óvodásai és kisiskolásai, hogy karácsonyi műsoraikat bemutassák a látogatóknak. Péntek és szombat kora esti koncertekkel, a hétvégi délelőttökön családi programokkal (koncertek, mesék, színházi projektek) várják a vásár közönségét.

Vasárnap délutánonként a XII. kerületi egyházak közreműködésével közös adventi gyertyagyújtásra és “Lángos csillag túra” elnevezéssel helytörténeti sétára hívják az érdeklődőket, ünneplőket.


A Hegyvidéki Önkormányzat a gyertyafényes, barátságos légkört árasztó, a fenntartható és környezettudatos szemléletet támogató gondolatok szerint felépített vásárral, valamint a meghitt karácsonyi varázslatra, ünnepi kavalkádra fókuszáló programokkal, mind-mind az advent klasszikus hangulatát kívánja erősíteni a hegyvidékiek számára.820C3227-BCAB-40C1-927F-FB4F252EB522

A klasszikus kínálat (szőttesek, irha és bőr termékek, kézműves fa játékok és eszközök, kerámia dekorációs tárgyak) mellett megjelenést kínálnak az újrafelhasznált, pre-loved vagy fenntarthatósági szempontból ökotudatos műhelyekből érkező ruhák és kiegészítők, táskák és ékszerek árusítására a szervezők.DCDD7DDF-9187-47FC-9822-C4817BDFD706
A hagyományos vásáros ételeket (kürtőskalács, klasszikus lacikonyha, büfé, palacsinta, sült gesztenye) egészítik ki a vegán street foodot, nemzetek konyháinak (japán, görög és vietnámi) ízeit kínáló gasztrósok.81F63CEA-FC72-4D77-93C1-82A9024CEC29

2022. december 7. szerda 15:00–16:30


Orbánhegyi Óvodák / A Bordó csoport ovisai előadják az Adventi készülődés: A Télapó kesztyűje című mesét. A Piros csoportosok műsorukban énekelnek és szavalnak Ünnepi várakozás dallal, verssel címmel.


A Tamási Áron Általános Iskola Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnázium - Kicsinyek kórusa Kodály Zoltán: Adventi énekét, Karai József karácsonyi dalok népi gyűjtéseinek feldolgozásait adja elő, valamint Wolfgang Amadeus Mozart: Szánkózás c. művével lép fel. A műsor végén közös énekre hívják a látogatókat: Pásztorok, pásztorok örvendezve és Dicsőség mennyben az Istennek dalokkal.


A Zugligeti Általános Iskola diákjaitól Örök világosság címmel láthatunk-hallhatunk előadást.

 


2022. december 14. szerda 15:00–17:00

 

A Táltos Óvoda Zöld csoportja Közeleg a karácsony címmel jelenít meg egy mesés történetet, a Csikó tagóvoda műsorában a Karácsony-váró című mesét adja elő.

Az óvoda Sárga csoportjától Téli ünnepek műsort láthatja a közönség.


A Süni Óvodák - sárga nagycsoportja a Zengő karácsony című mese darabot hozza a vásár színpadára.

 

A Kimbi Óvoda - Narancssárga Mókus csoport ovisai egy betlehemes mesét dramatizálnak, Bölcsőcske címmel láthatjuk tőlük a mesejátékot.


Közreműködnek továbbá a Zugligeti és a Normafa Óvoda ovisai.2022. december 21. szerda 15:00


A Virányos Általános Iskola diákjai a már hagyományosnak tekinthető Csengettyű-koncertet hozzák az adventi vásárba.


aah_tajekoztato_oviskisiskprogram-18EC72915-E9FB-4478-9ECC-696F5DD240C8

Az Advent a Hegyvidéken vásár szervezése során nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak olyan civil szervezetek, egyesületek, társadalmi projektek számára, amelyek tevékenységei, missziói és céljai fontos kérdésekben nyújthatnak támaszt az érdeklődők számára.

Együttműködő partnerek:


2022. november 28–30.: Egyszülős Központ

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt meg Pesten, az Üllői úton, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint négy évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával 28 000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett, így mi is hegyvidéki polgárok lettünk. A budai központ lehetővé teszi, hogy a Budán és a budai agglomerációban élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető, jól elérhető helyen kínáljunk szolgáltatásokat és közösséget.


2022. december 1.: Memória védelem

A memória védelem projekt során lehetőség nyílik személyes találkozásra, a Hegyvidék idősügyi programjaival kapcsolatos tájékoztatásra, valamint az online memóriaszűrés megismerésére és kipróbálására.


2022. december 2–4.: Jane Goodall Intézet


,,Minden egyes apró cselekedet számít.

Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért hogy jobb legyen a világ.”

Dr.Jane Goodall


Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Az azóta eltelt idő alatt pedig már a világ több mint 24 országában alakult Jane Goodall Intézet, a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában. 1991-ben Dr. Goodall, a fiatalságba vetett hite és reménye jeleként útjára indította a Roots & Shoots környezeti nevelési programot, aminek tagjai aktív környezetvédelmi programok által azóta is nap mint nap enyhítik a bolygónkra nehezedő terheket. A globális hálózat szervezetei az állatok, a környezet és az embertársak védelmét tűzték ki célul Afrikában és a világ számos egyéb területén.

Magyarországon 2006-ban, Jane Goodall részvételével, jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, mely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki.

Az évek során a szervezet túlnőtte kezdeti célkitűzéseit, és az eddigi munkássága kiegészült afrikai és hazai állatvédelmi, természetvédelmi és humanitárius projektekkel. 2010 óta a Rügyek és Gyökerek Egyesület Jane Goodall Intézet néven folytatja tevékenységét.


2022. december 5–7.: FNO Fejlesztő Napközi Otthon

2022. december 6. 15:00 Adventi műsor az FNO gondozottainak és pedagógusainak közreműködésével.

2022. december 7. 15:00 Adventi műsor az FNO gondozottainak és pedagógusainak közreműködésével

A Fejlesztő Napközi Otthont 1995. október 1-én a Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat Képviselő Testülete alapította. Jelenleg 35 fő ellátását, fejlesztését, mindennapos tevékenységének szervezését végezzük. Az intézményben élők felnőttkorú fogyatékosok, elsősorban értelmileg sérültek, akik között vannak autisták, különböző szindrómával élők. Sokan közülük speciális iskolákba jártak és tanulmányaik befejezése után kerültek intézményünkbe. Munkatársaink valamennyien szakképzettek és elkötelezettek a sérült emberek életminőségének javítása, fejlesztése érdekében. A gondozottak valamennyien gondoskodó családokban élnek, ellátási területünk a főváros valamennyi kerülete.


2022. december 8. Nem Adom Fel Alapítvány


A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat.

Célunk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai (fogyatékossággal élő személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak, stb.) higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre.

Ahhoz szeretnénk hozzásegíteni Őket, hogy a saját erejüket, tehetségüket megélve, felhasználva programjainknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek, sajátjuknak, saját teljesítményüknek érezve azokat. Hisszük, hogy az Ő küzdelmükben rejlő erkölcsi tőke gazdagíthatja, nemesítheti a társadalmat.


2022. december 8–9.: Kézzelfogható Alapítvány

 

A Kézzelfogható alapítvány 2009-ben alakult látássérültek kezdeményezésére Móga Sebők Erzsébet elnökletével, aki gyógypedagógus és fazekas szakoktató is egyben. Az alapítvány tagjai a látássérültekkel illetve más fogyatékossággal élő személyekkel napi kapcsolatban álló személyek, gyógypedagógusok, civilek vagy egyéb művészeti, illetve művészethez közeli szakmában tevékenykedő emberek.

Az Alapítvány a látássérültek társadalmi rehabilitációját a művészeteken és a kézműves mesterségeken keresztül szeretné segíteni.

Célja: Akadálymentes kiállítások szervezése látássérültek számára, munkahely létrehozása látássérülteknek a tárlatvezetés témában és a kézműves szakmákban.

Párbeszéd biztosítása művészek és a műélvezők között, valamint a különböző művészek, a sérült alkotók és a látogatók között.

 

A hátrányos helyzet nem csak a látási fogyatékosságból adódik, hanem a szociális körülményekből és sok esetben a család hiányából fakadó pszichés problémákból.2022. december 10–11.: Bátor Tábor Alapítvány

,, A felhők felett mindig süt a Nap ”

A Bátor Tábor súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat, kórházi, iskolai és online programokat Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

2022. december 12–13.: NOE Hegyvidéki Nagycsaládos Csoportja

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagszervezeteként működik a Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport. A három- és többgyermekes kerületi családokat összefogó civil szervezet 2011 óta a hegyvidéki közélet aktív szereplője. Közösségi programokat, ruhabörzéket, tanszerosztást, karácsonyi jótékonysági vásárokat szerveznek. Odafigyelnek a természeti környezet és a játszóterek tisztaságára, ennek szellemében a csoport tagjai részt vesznek a hegyvidéki nagytakarításon is.


2022. december 14–18.: Szalatnaki Nonprofit KFT. ; Brezik Szociális Szövetkezet

Szalatnak település a Kelet- Mecsekben elhelyezkedő zsákfalu, amely lakosságát nagyrészt svábok, hollandok, belgák, magyarok és kis részt romák alkotják. A hátrányos helyzetű település közel fél órára van minden kisebb várostól, a faluban egy bolt és egy kocsma található. A gyönyörű természeti környezet hívogatja a friss levegőre vágyó, romantikus lelkületű városiakat, így évről- évre egyre többen lesznek a fiatalok is. A Szalatnaki Nonprofit KFT. település leghátrányosabb családjaival dolgozik, általában a közfoglalkoztatásban és kisebb mértékben bedolgozással - újrahasznosított papírból fonott kosarakat árulnak. A régi napilap újrafeldolgozása olyan hagyományos módszereket tartalmazó tevékenység, amellyel cigány származású lakosaink nemcsak azonosulni tudnak, hanem magukénak érzik. Ezzel együtt csodaszép olyan termékeket készítenek, amelyek egyben a településen és a messzebb képződő hulladék újrafeldolgozása is.


„Helyit eszem, helyben veszem, mert helyin az eszem!”

2015-ben a Brezik Közhasznú Szociális Szövetkezet kialakította gyümölcsfeldolgozó és lekvárkészítő üzemét, ahol lekvárokat, gyümölcslevet és dzsemeket készítenek. Az üzem alapanyag-szükségletét saját gyümölcseik és környékbeli beszállítóik biztosítják. Fő célkitűzésük, hogy megfelelő módon működjön a termelői- beszállítói- begyűjtői hálózat, miközben olyan fontos stratégiai feladatok valósulnak meg mint a magas munkanélküliség csökkentése, a hátrányos helyzetű embereknek jövedelemtermelő tevékenységek biztosítása, a gyenge vállalkozások támogatása, az együttműködések és hálózatok kiépítése valamint a közösségi gazdaság fejlesztése.


2022. december 19–23.: Kék Madár Alapítvány

“CSOKOLÁDÉ SZÍVVEL-LÉLEKKEL”

A BeSweet a szekszárdi Kék Madár Alapítvány által megálmodott csokoládémanufaktúra és márka. Küldetésünknek megfelelően, gondosan tervezett, prémium minőségű csokoládéinkat, fogyatékkal élő munkatársaink készítik a legnagyobb odaadással és precizitással.

Elkötelezett csapatunkkal, hónapok óta azon dolgozunk, hogy az idei karácsonyi szezont is különösen széppé tegyük visszatérő csokiimádóink és új vásárlóink számára. Mert mi sem lehet szebb, mint egy egyedi és ínycsiklandó BeSweet ízélménnyel mosolyt csalni szeretteink arcára.

Termékeink megvásárlásával, lokális és globális szinten is tehetsz valami jót. Lokális szinten a hazai megváltozott munkaképességű személyek esélyegyenlőségét segíted. Globális szinten pedig az etikus kereskedelem jegyében – a csokoládé alapanyagául szolgáló kakaóbab kistermelőit támogatod.

Az idei gondterhes és kiszámíthatatlan környezetben talán még beszédesebb márkánk mottója; BeSweet – egy falat jóakarat!

Tekintsd meg különleges kínálatunkat és hagyd, hogy a BeSweet különleges karácsonyi ízvilága elvarázsoljon!A Civil Szervezetek Pavilon érzékenyitő foglalkozásai a Hegyvidéki Izlelő Étteremben:


2022. november 29. 17:00 - 18:00 Presszókvíz - ,,játék felnőtteknek és gyerekeknek” az Egyszülős Központ munkatársaival


2022. december 6. 17:00 - 18:00 Közös ajándékkészítés az FNO gondozottjaival és munkatársaival, az FNO életéről szóló jubileumi film vetítése


2022. december 8. 17:00 - 18:00 Érzékenyítő foglalkozás, tréning a Nem Adom Fel Alapítvány vezetésével


2022 december 12. 17:00 - 18:00 ,,Angyalok postája” - kézműves képeslapok készítése és feladása a Hegyvidéki Nagycsaládos Csoport tagjaival


2022 december 19. 17:00 - 18:00 Közös mézeskalács sütés a Hegyvidéki Ízlelő Étterem segítségével


317294457_442252034575802_5521965945286997358_nC40D1C39-9C53-418C-9A34-96CF9BEDCE08


2022. november 27. vasárnap

10:30 Maszk Bábszínház: Betlehemi történet

A népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élőszereplős játék, amely az egyik legősibb, ún. “titiri” technikát jeleníti meg. Népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár Biblia-fordításból származó részletekkel gazdagított meghitt, ihletett előadás.

10:00–12:00 Kézműves műhely

Karácsonyi manók, angyalok és dióbölcső csuhéból és gyékényből


2022. december 3. szombat

10:30 Danny mesél: A mézeskalács úr meséje

Interaktív mese az amerikai népmesék egyik kiemelkedő alakjával, Mézeskalács úrral, Danny Bain előadásában.

10:00–12:00 Mikulás fotózkodik, beszélget a gyerekekkel2022. december 4. vasárnap

10:30 Veronaki Zenekar: Rénboci csalogató

A Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres alapított Veronaki Trió Mikulásváró koncertje.

10:00–12:00 Kézműves műhely

Fakanál Mikulás műhely: a fakanalak mókás Mikulásokká díszítjük, festjük, öltöztetjük!2022. december 10. szombat

10:30 Makám zenekar adventi koncertje

A népszerű világzenei formáció adventi koncertje, magyar, balkáni és afrikai zenei inspirációkkal2022. december 11. vasárnap

10:30 ZSEBszalma karácsonyi koncert

A Zabszalma együttes trió formációjának interaktív adventi mesekoncertje, mely történeteken, megzenésített verseken, ismert és kevésbé ismert dalokon, népdalokon keresztül vezeti hallgatóit az ünnepi hangulat felé.

10:00–12:00 Kézműves műhely:

Mézes-bábos mézeskalács sütöde2022. december 17. szombat

10:30 Ananszi és a karácsonyi csillag - mesekoncert

Danny Bain és Ágoston Béla világzenét, klasszikus zenét és magyar népzenét ötvöző, szórakoztató és interaktív karácsonyi mesekoncertje.2022. december 18. vasárnap

10:30 HolddalaNap Zenekar: A kis Jézus aranyalma

A magyar és világzenét játszó népszerű HolddalaNap Zenekar karácsonyváró koncertjén felfelé ugrándozásra lelkesítő szerzemények, magyar s más karácsonyi dallamok hangolnak síppal, dobbal, égig érő muzsikával az ünnepre.

10:00–12:00 Kézműves műhely: Adventi gyertyamártó és gyertyaöntő műhely parafinból és használt gyertyacsonkokból, hagyományos gyertyamártó edényekben


aah_tajekoztato_csaladiprogramok-1C195DE1A-4EB8-46BA-AF73-B7297D484F58

2022. december 2. péntek 18:00 Fanfara Complexa

A Fanfara Complexa táncházi zenekarként kezdte 2002-ben, és azóta is nagy lelkesedéssel képviseli a hazai színtéren a moldvai csángó, román és cigány dallamokon alapuló ritmusos tánczenét, amely a balkáni hangulatot is megidézi. Az autentikus moldvai csángó zenét új stílusú román dallamokkal, valamint szerb, bolgár, török, zsidó folklór hagyománnyal egészítik ki, a szaxofonokkal, harmonikával, kobozzal és dobbal előadott hangszeres zene a legősibb funkciónak megfelelően igazi talpalávaló.


2022. december 3. szombat 18:00 Leggiero Szaxofon Kvartett

A kvartett három tagja már több mint tíz éve játszik együtt kisebb nagyobb szünetekkel. Mindhárman Götz Nándor növendékei voltak, majd tanulmányukat Bécsben folytatták és szereztek ott művész diplomát. A koncertre hozzájuk csatlakozik a kitűnő szaxofonos Lupek Gergő. A műsor során többnyire saját átiratokat hallhatnak Strauss,Grieg, Csajkovszkij műveiből, de kifejezetten szaxofonra alkotott kompozíciók is felcsendülnek a koncerten.

közreműködnek:
Bánfi Barna – szoprán szaxofon

Gáspár Benedek – szoprán szaxofon

Lupek Gergő – tenor szaxofon

Szaller István – bariton szaxofon

A Zenélő Budapest vendég műsora, művészeti vezető: Götz Nándor2022. december 3. szombat 19:00 Musica Ignitus

A Musica Ignitus Kamarazenekar összeszokott zeneművészekből álló formáció, melyben az énekhang és a fuvola dominál. Előadásukon könnyed és virtuóz repertoárral az érzelmek széles skáláját juttatják művészi kifejezésre.Klasszikus zeneszerzők adventi időszakhoz kapcsolódó műveit adják elő trió formációjukra hangszerelve.

Közreműködnek:

Balogh Orsolya – fuvola

Takács Márton – zongora

Molnár Marica – opera és operett énekes, a világhírű Interoperett Gálakoncert sorozat primadonnája


2022. december 9. péntek 18:00 Sixtones Acappella

A Sixtones 2012 márciusában alakult meg Budapesten.

Az öt fiatal énekes több stílusirányzat felé indította el együttesét, repertoárjukban megtalálhatók dzsessz sztenderdek, filmzenék, barbershop és gospel dalok, pop slágerek, a magyar jazznóták a húszas évekből, és egyéb művek is.

Az együttes Magyarországon rendszeresen koncertezik 2012 óta. Számos nemzetközileg elismert acappella énekessel dolgoztak workshopokon, mint például Németh Miklós, Peder Karlsson, vagy Anders Jalkéus. Acappella fesztiválok és versenyek rendszeres fellépői, mint amilyen a VokalTotalGraz-ban, vagy a Fool Moon International Acapella FestivalSzegeden. 2016 telén egy kínai turné során a messzi keleten is népszerűsítette a műfajt az együttes.


2022. december 10. szombat 18:00 Redbreast Wilson & The Mad Dog Margaritas

Redbreast Wilson izgalmas figurája volt a nem túl nagy, de annál aktívabb hazai blueséletnek, hiszen a bluesnak is egy (pláne itthon) kevéssé ismert válfaját, a hipnotikusan, táncolhatóan repetitív észak-mississippi/hill country bluest játszotta – remekül.

Sam "Redbreast" Wilson a Tradin' Your Love c. lemezének dalait mutatja be a Mad Dog Margaritas kíséretében. Mr. Wilson bluegrass és country dalokkal kalauzolja végig a közönséget Texas síkságain és Colorado hegyvidékén..2022. december 16. péntek 18:00 David Yengibarian feat. Eva Alekszandrovna

Az örmény David Yengibarian 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, ahol idővel az egyik legkeresettebb jazz- és világzenei előadóvá és zeneszerzővé vált.

Népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációsforrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai jazz, és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

Hat saját lemezt jelentetett meg, tovább számos színházi- és filmzenét komponált.

Az utóbbi években állandósult felállás két oszlopos tagja Badics Márk (dob), és Vajdovich Árpád (basszusgitár).

2021 óta a Trio rendszeres vendége Eva Alekszandrovna énekesnő, akivel legfőképpen brazil dalokat adnak elő, saját stílusban, egyéni módon fűszerezve.2022. december 17. szombat 18:00 Canarro

“SWING MANOUCHE MAGYAR ZENEI ÍZEKKEL FŰSZEREZVE” A Canarro jelenlegi formációjának magával ragadó zenéje a tradicionális gipsy jazz, más néven a manouche swing köré épül. Különlegességük a Django Reinhardt által méltán elhíresült stílus és a békebeli magyar jazz ötvözete. A tagok szinte egyedüliként képviselik hazánkban ezt a műfajt. Izgalmas zenei utazásban varázsolják elénk a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét, dinamikus, improvizatív és felemelő dallamokon keresztül.


2022. december 17. szombat 19:00 Agócs Márton & Fejér Mihály duo (Aurevoir)

Az Aurevoir frontszekciója különleges akusztikus koncerttel várja a közönséget. Majd' elfeledett régi dalok és sosem játszott új dalok mellett a fiúk kedvenc „aurevoir” és „nemaurevoir” dalai hangzanak majd el az este folyamán.2022. december 23. péntek 18:00 Campanelli ütőegyüttes

A Campanelli ütőegyüttes Götz Nándor, a Zenélő Budapest koncertsorozat művészeti vezetője biztatására alakult meg a főváros vezető zenekarainak ütőművészeiből. A fuvolával kiegészülő együttes csengettyűkre és harangjátékra hangszerelt klasszikus- és népzenei átiratainak játékos, interaktív előadásai kicsit és nagyot, 1-100 éves korig garantáltan elvarázsolnak.”

Közreműködnek:

Vámosi-Nagy Zsuzsa – fuvola

Iván Gábor – ütőhangszerek

Dzhanda Vitaliy – ütőhangszerek

Herboly László – ütőhangszerek


A Zenélő Budapest vendég műsora, művészeti vezető: Götz Nándor2022. december 23. péntek 19:00 MARGE akusztik

Marge akusztikus duó koncertjén régi és új dalai mellett, adventi dalok is felcsendülnek, kicsik és nagyon örömére egyaránt. Varázslatos világba repíti el a hallgatókat, a várakozással teli karácsony előestéjén.

Hozd magaddal szeretteidet, meleg ruhát és egy hangszert, hiszen Marge koncertjein a közönség is mindig szerepet kap. A valódi kapcsolódás fontosságát szeretné átadni az énekesnő minden találkozás lehetőségével.


aah_tajekoztato_koncertek-1


09DA8F0C-64BD-4F48-B563-BE0AA8FAA070

2022. november 27. vasárnap

15:00 Lángos csillag túra / helytörténeti séta

A Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai által vezetett, a Királyhágó tértől a Városháza térig tartó helytörténeti séta (Királyhágó tér – Hollósy Simon utca – Böszörményi utca)

16:00 Istenhegyi Szent László Plébánia hittanos gyermekek adventi műsora

16:30 Gyertyagyújtás az Istenhegyi Szent László Plébánia közreműködésével

 

2022. december 4. vasárnap

15:00 Lángos csillag túra / helytörténeti séta

A Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai által vezetett, a Bajor Gizi Múzeumtól a Városháza térig tartó helytörténeti séta (Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Böszörményi út)

16:00 Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség hittanos gyermekek adventi műsora

16:30 Gyertyagyújtás a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség közreműködésével

 

2022. december 11.

15:00 Lángos csillag túra / helytörténeti séta

A Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai által vezetett, a BAH csomóponttól a Városháza térig tartó helytörténeti séta (Csörsz utca – Böszörményi út)

16:00 Oriolus kórus koncertje

16:30 Gyertyagyújtás a Budahegyvidéki Református Egyházközség közreműködésével

 

2022. december 18.

15:00 Lángos csillag túra / helytörténeti séta

A Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai által vezetett, a Táltos utca 12-től Városháza térig tartó helytörténeti séta (Győri út – Tartsay Vilmos utca – Kiss János altábornagy utca)

16:00 Jumbo Tubaegyüttes koncertje

16:30 Gyertyagyújtás a Szent Kereszt Templomigazgatóság közreműködésével


317116765_655366422747576_7621865505846102320_n