Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Hegyvidékről

Nagy Tímea

A párbajtőrvívás kiemelkedő képviselője 1970-ben született Budapesten. 10 éves korában kezdett el vívni a Vasas színeiben, 1991-tól a Honvéd-LNX csapatát erősíti.

A Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán gyógypedagógus-logopédus, a Testnevelési Egyetemen szakedzői diplomát szerzett.

1991-től tagja a magyar vívóválogatottnak. Hétszeres magyar bajnok 1995-ben Európa-bajnoki címet szerzett, hatszoros világbajnok, és végül, de nem utolsó sorban kétszeres olimpiai bajnok. Hatalmas elismerést és örömöt jelentő olimpiai bajnoki címeit 2000-ben Sydneyben és Athénban 2004-ben szerezte meg, Ő az újkori olimpiák történetének százötvenedik magyar aranyérmének tulajdonosa.

Pályafutása során több nehézség érte, de tehetsége, küzdeni tudása és akaratereje átsegítette akadályokon. Profizmusa, győzni akarása minden sportoló számára követendő példává válhat. Nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedő sportteljesítménye mellett, már három gyermek boldog édesanyja. Életútja folyamán rengeteget köszönhet családjának, melynek tagjai segítették és erőt adtak neki.