Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Hegyvidékről

Lázár Zsuzsa

Lázár Zsuzsa (1959) porcelántervező iparművész, a Budai Rajziskola - Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium intézményvezetője. Porcelántervező művész diplomáját 1984-ben a Magyar Iparművészeti Főiskolán szerezte, majd 1996-ban a Pécsi Janus Pannonius Egyetemen DLA fokozatot szerzett. Művészeti és tervezési (1994), valamint közoktatási szakmenedzser (2016). 1993-ig a Magyar Iparművészeti Főiskolán tanársegédként dolgozott. Három évtizede, 1992-ben két ipaművész társával - Formanek Zsuzsannával és Hajdú Zsófiával - együtt megalapította a Budai Rajziskolát. Az évek során létrehozott egyedi képzési struktúra három oktatási szinten, minden korosztály számára többféle képzési szinten lehetővé teszi a vizuális művészetekkel való kapcsolat kialakítását, amely az érzelemvilág gazdagításának egyik leghatékonyabb módja. Az iskolában a hagyományos művészetoktatás és innovatív design szemlélet egyformán jelen van.

A kerületben megalakult és azóta is itt működő Budai Rajziskola művészetoktatási tevékenységi köre a kezdetektől kiegészül pályázatok, kiállítások, művészeti programok szervezésével és tehetséggondozó pályázatok kiírásával. Növendékei sikeresen vesznek részt magyar és nemzetközi pályázatokon, a szakmai képzésben résztvevők kiemelkedő sikerrel teljesítenek a hazai és külföldi egyetemeken. Ennek a komplex intézménynek vezetője és folyamatos megújítója Lázár Zsuzsa, aki kiváló szervezőkészsége és munkabírása révén közel harminc éve intézményvezetői munkája mellett több szakmai, szakértői tevékenységet − művészeti szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek korszerűsítése, szakképzésfejlesztés szakértése, érettségi tételkészítő bizottság elnöke, pályázatértékelői feladatok ellátása − is végez.

1991-ben kutatási tevékenységére Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíját nyerte el. 2013-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma „BONIS BONA” Kiváló Tehetségsegítő Díjában részesült. Hegyvidéki lakos.