Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Újra itt a Sípályák Éjszakája!

2023. március 4.
Normafa - Anna-rét | Eplény | Mátraszentistván

Újra itt a Sípályák Éjszakája!

Március 4-én, szombaton, két év szünet után újra megrendezésre kerül a Sípályák Éjszakája. Helyszínek: Bakony, Normafa, Mátra

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter negyedik alkalommal szervezi meg a Sípályák Éjszakáját. Eddig mindig Valentin napon, azaz a szerelmesek napján, február 14-én került megrendezésére az éjszakai program. Idén azonban az időjárás megviccelte a síelőket is, így március 4-re tolódott a hazánkban igazán különleges programkínálat.

Eplény, Mátraszentistván és Normafa, ezek a helyszínek ahol nagy kapacitással lehetséges a mesterséges behavazás.

Ugyan az idei tél kétszer is jelentős meleghullámot hozott, azonban az elmúlt napok hidegebb időjárása lehetővé tette a meglévő hóréteg növelést, illetve újabb jelentősebb hómennyiség legyártását.

Mindhárom helyszínen napközben is várják a sísport szerelmeseit, azonban a nyitvatartás meghosszabbításával az éjszakába nyúlóan is lehet élvezni a tél örömeit.

Az eplényi Síraréna ezen a napon 23 óráig tart nyitva, a Holle Anyó vendéglő is hosszabbított nyitva tartással üzemel.

A Normafán az Anna-réten este 22 óráig várják a szánkózókat, a Vasas Síház alatti Szaniszló réten pedig a sífutóké a közel 1 km hosszú pálya. Az állandóan ingyenes szánkópálya mellett ezen a napon a rendezvény alatt 18-22 óráig a sífutó pálya használata is díjmentes, ahol korlátozott számban ingyenesen felszerelést és oktatást is biztosítanak a sífutás kipróbálására. A Vasas Síházban lévő “Hütte” hangulatos zenés terasszal és a sípályákon megszokott ételekkel-italokkal várja a havas sportok kedvelőit.

A mátraszentistváni Sípark ezen a napon 21 óráig üzemel. A Hóhatár Hütte is hosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket.

A meteorológia előrejelzések szerint az időjárás várhatóan mindhárom helyszínen optimális lesz az eseményhez.