Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

A Rejtőzködő színre lép – május 20-án vadmacska nap a Budakeszi Vadasparkban

2023. május 20. | 10:00 Budakeszi Vadaspark

Hogy ki a Rejtőzködő? A Budai-hegység és a Pilis titokzatos ragadozója, a vadmacska kerüli az ember közelségét, éppen ezért a nagyközönség keveset tud róla. Május 20-án, a Budakeszi Vadaspark hagyományos vadmacska napján mindent megtudhatunk erről a veszélyezetetett fajról és a hozzá, valamint a szelíd, házi változatához kapcsolódó hitekről és tévhitekről. Interaktív, játékos programok, jótékonysági futóverseny és bemutatók – a vadmacska nap az egész család számára tartogat kalandokat.

Fuss_Forest_jotekonysagi_futoverseny_Budakeszi_Vadaspark
A vadmacska napon a Vadaspark szakemberei érthető és szórakoztató módon, színes programokon, kötetlen beszélgetéseken, tematikus játékok révén mutatják be a projektet. A Pilisi Parkerdő interaktív terepasztallal teszi élményszerűvé a vadmacska élőhelyét, az „örökerdőt”. A DINPI munkatársai, természetvédelmi őrei többek között a kameracsapdázás trükkjeivel ismertetik meg az érdeklődőket. A MATE és az ELTE, valamint civil szervezetek a macskák viselkedésével, a felelős macskatartás fontosságával kapcsolatban tartanak felvilágosító, szemléletformáló bemutatókat.
A programok egyik legizgalmasabb része a Nagy vadmacska küldetés elnevezésű jótékonysági futóverseny, amelyen a 350 méteres családi rövidtávtól a 2, 4, 12 kilométeres „középtávokon” át terep-félmaratonig vagy 3x7 kilométeres váltóig sok-sok versenyszámban próbálhatják ki magukat az érdeklődők – és emellett még jót is tesznek, hiszen a nevezési díjból befolyó bevételt a Vadmacska Fajmegőrzési Program támogatására fordítják.
A május 20-i vadmacska nap részletes programja ezen a linken található.